Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla geeft openhartig interview: 'Kritiek op relatie met Charles was moeilijk'

18 juni 2022 · Leestijd 3 min

Camilla, de hertogin van Cornwall, heeft veel moeite gehad met de kritiek die ze over zich heen kreeg toen ze een relatie kreeg met prins Charles. Dat vertelt de 74-jarige hertogin in een interview met de Britse Vogue, dat zaterdag verscheen.

Camilla en prins Charles hadden volgens de geautoriseerde biografie van Charles al jaren een affaire terwijl ze beiden getrouwd waren met iemand anders, maar de relatie werd na de scheiding van Charles en zijn vrouw Diana in 1996 officieel.

"Het was niet makkelijk", aldus Camilla, die terugblikt op het begin van haar relatie met Charles en haar scheiding van Andrew Parker Bowles in 1995. "Ik werd zo lang onder de loep genomen. En je moet een manier vinden om daarmee te leren leven. Niemand vindt het leuk om de hele tijd aangekeken te worden en, je weet wel, bekritiseerd te worden. Maar ik denk dat ik er uiteindelijk boven ben gaan staan. Je moet verder met het leven."

Een jaar na de scheiding van Charles overleed Diana aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De moeder van prins William en prins Harry was erg populair bij het Britse volk. Dat en de affaire tussen Charles en Camilla zorgde ervoor dat Camilla veel kritiek over zich heen kreeg.

Kopje thee en boeken

Camilla vertelt in het interview met het Britse blad dat de relatie met Charles soms hard werken is, omdat ze allebei een volle agenda hebben. "Soms is het moeilijk, maar we proberen elkaar altijd even te zien. Soms is het kort, maar we drinken graag samen een kopje thee om de dag te bespreken", aldus Camilla. "Het is fijn om dan even bij te praten. Al vind ik het het allermooiste om samen in dezelfde ruimte te zitten en een boek te lezen. We hoeven niks te zeggen. We zitten gewoon samen."

Op 17 juli wordt Camilla 75 jaar. "Er komt niet echt een feest", zo vertelt ze aan het Britse tijdschrift. "Ik ga het gewoon vieren met mijn familie en een paar vrienden."

Kleinkinderen

Camilla vindt het belangrijk om veel tijd door te brengen met haar vijf kleinkinderen, die allemaal tussen de 12 en 14 jaar oud zijn, uit haar huwelijk met Andrew Parker Bowles. "Ik vind het heel leuk als ze me berichtjes sturen. Ik leer veel van jonge mensen en zij van mij", zegt Camilla daarover.

De hertogin vindt het heerlijk dat ze haar kleinkinderen af en toe kan verwennen zoals een ouder dat niet kan. "Een van hen haal ik wel eens op van school. De meiden beginnen interesse te krijgen in kleding en make-up. Best eng soms, als ze met een nieuwe piercing, veel make-up of geverfd haar opeens naar buiten komen."

Zelf zweert Camilla nooit gaatjes in haar oren te laten zetten. "Nee, dat ga ik mezelf echt niet cadeau doen voor mijn 75e verjaardag", zegt ze stellig. "Mijn kleinkinderen zullen me wel proberen te overtuigen, maar er gaat niets door mijn oren."

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--