Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk om te zien: koningin Camilla nodigt koningin Mathilde uit op Buckingham Palace

13 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Camilla organiseerde dinsdag een bijeenkomst op Buckingham Palace die in het teken stond van Internationale Vrouwendag. Voor de receptie nodigde Camilla ook haar Belgische collega koningin Mathilde uit. Verder kreeg de Britse koningin een bijzonder cadeau. Kijk maar!

Afgelopen week was het Internationale Vrouwendag. Een belangrijk thema waar we in de laatste uitzending van Blauw Bloed uitgebreid bij stilgestaan hebben. Ook de royals zijn erg betrokken bij dit onderwerp, zo bleek dinsdag maar weer. Vanwege 'International Women's Day' organiseerde koningin Camilla namelijk een receptie op Buckingham Palace. Ook de Belgische koningin Mathilde kon op een uitnodiging van haar Britse collega rekenen.

Lees verder onder de foto's.

Camilla_Mathilde
Koningin Camilla en koningin Mathilde op Buckingham Palace.
Camilla_Mathilde
Koningin Camilla en koningin Mathilde wandelen door de gangen van Buckingham Palace.

Koninginnen Camilla en Mathilde in de bus

Koningin Camilla is erevoorzitter van het WOW Girls Festival, dat verandering brengt in de manier waarop de maatschappij aankijkt tegen meisjes, hun mogelijkheden en de kansen die het biedt voor hun toekomst. De organisatie heeft ook een speciaal vervoersmiddel: de WOW Bus. Dit is een interactieve ruimte die workshops en activiteiten aanbiedt in alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk en jongeren van alle achtergronden bereikt. De bustour ging 11 oktober van start en kwam dinsdag ten einde op het terrein van Buckingham Palace. Koningin Camilla en koningin Mathilde namen een kijkje in de bus en ontmoetten jongeren die deelnamen aan de activiteiten.

Lees verder onder de foto's.

camilla_buckingham_palace
Koningin Camilla spreekt haar gasten toe.
Camilla_Mathilde
De koninginnen nemen een kijkje in de bus.

Bijzonder cadeau

De bustour stopte rond Internationale Vrouwendag en dat was reden voor een bijeenkomst. Tijdens de receptie op Buckingham Palace kreeg koningin Camilla een wel heel bijzonder cadeau. Vanwege haar werk voor het WOW Girls Festival ontving ze namelijk haar eigen barbiepop. Vermoedelijk hadden de makers van de pop even met Camilla overlegd, aangezien de koningin en haar pop precies dezelfde kleding droegen. Camilla was duidelijk blij met het presentje. "Ontzettend bedankt", zei de koningin, die grapte dat de pop "vijftig jaar jonger" lijkt.

camilla_barbiepop
Koningin Camilla met haar eigen barbiepop.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--