Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla reikt prestigieuze prijs uit bij paardenrace

12 maart 2020 · Leestijd 2 min

Camilla, de hertogin van Cornwall (72) maakte woensdag haar opwachting op de tweede dag van het Cheltenham Festival, de jaarlijkse reeks steeplechases (wedstrijden waarbij renpaarden een parcours met hindernissen afleggen).

Ze reikte er de beker uit aan de winnaar van een race die vernoemd is naar de oma van haar echtgenoot prins Charles: The Queen Mother Champion Steeple Chase.

Het vierdaagse evenement is volgens de organisatoren het meest prestigieuze evenement in deze tak van paardensport. Het werd voor het eerst gehouden in 1902 en vindt jaarlijks plaats op een renbaan in Cheltenham, dat ligt in het graafschap Gloucestershire in het zuidwesten van Engeland.

De laatste en belangrijkste race van het festival is de Gold Cup. Deze bijna 6 kilometer lange race wordt vrijdag gehouden en trekt zo'n 70.000 toeschouwers. De eigenaar van het winnende paard kan naast een goudkleurige beker een geldprijs van omgerekend 400.000 euro op de rekening bijschrijven.

Ondanks de uitbraak van het coronavirus in Engeland gaat het evenement voorlopig gewoon door zoals gepland. Wel zijn er verspreid over het hele terrein extra plaatsen waar bezoekers hun handen kunnen wassen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--