Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla speecht over tegengaan huiselijk geweld

13 februari 2020 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cornwall heeft woensdag op Clarence House een receptie gehouden ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van SafeLives, een liefdadigheidsinstelling die strijdt tegen huiselijk geweld. Op Instagram deelt de hertogin foto's van de gelegenheid.

Camilla verwelkomde op Clarence House onder andere werknemers en mensen die zijn geholpen door SafeLives. In een speech vertelde Camilla de aanwezigen over haar eerste kennismaking met de organisatie. "Ik bezocht SafeLives voor het eerst in 2016, en zoals ik vaker heb gezegd, heeft die memorabele dag mijn interesse in huiselijk geweld aangewakkerd. Ik kende mensen die daar het slachtoffer van waren, maar ik was geschokt en beangstigd door hoeveel mensen in de wereld daar mee te maken hebben."

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De hertogin sprak verder lovende woorden voor slachtoffers die hun verhaal deden. "Ik heb het voorrecht gehad om ontzettend dappere vrouwen te horen die de moed hadden hun verhaal te vertellen. Hartverscheurende verhalen die bij velen de tranen deden vloeien. Maar elk verhaal dat wordt verteld verbreekt het taboe over huiselijk geweld, zodat andere slachtoffers kunnen weten dat er hoop voor ze is en zij niet alleen zijn."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--