Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Gustaf en Silvia bijgepraat over uitreiking Nobelprijzen

3 september 2020 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben op hun eerste werkdag in het Koninklijk Paleis de voorzitter en de directeur van de Nobel-stichting ontvangen. Met Carl-Hendrik Heldin en Lars Heikensten bespraken ze de situatie die is ontstaan door de afgelasting van de gebruikelijke activiteiten rond de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijzen.

Het Nobelcomité maakte in juli bekend dat vanwege de coronapandemie wordt gekeken naar een alternatieve uitreiking van de prijzen die traditioneel in oktober worden bekendgemaakt en op 10 december, in bijzijn van de koninklijke familie, uitgereikt. Voor het koningspaar betekent dat helaas het wegvallen van een van de hoogtepunten van de koninklijke, culturele en sociale agenda.

De Zweedse koning is degene die de Nobelprijzen overhandigt, met uitzondering van de Nobelprijs voor de Vrede. Die wordt in Noorwegen uitgereikt, in aanwezigheid van de Noorse koning Harald. Rond de plechtigheid worden ieder jaar al van festiviteiten georganiseerd, zoals een groot galadiner in het stadhuis van Stockholm en een Nobelconcert in het Concertgebouw.

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Er zijn twee problemen", aldus Lars Heikensten eerder tegen Dagens Nyheter. "Je kunt niet zoveel mensen zo dicht opeengepakt samenbrengen, en het is onduidelijk of mensen wel naar Zweden kunnen reizen op de manier die ze willen." Op dit moment bijvoorbeeld wordt reizen naar Zweden door veel andere landen afgeraden. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--