Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Philip en Sofia 6 jaar getrouwd

13 juni 2021 · Leestijd 3 min

Vandaag vieren de Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia hun zesjarig huwelijksjubileum. Op 13 juni 2015 trouwden ze in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm.

Carl Philip en Sofia zijn inmiddels ouders van drie kleine kinderen. De jongste, hun zoontje Julian, werd op 26 maart geboren en wordt op 14 augustus gedoopt. Dit werd deze week bekendgemaakt door het Zweedse hof. De doop zal plaatsvinden in de paleiskapel van Drottningholm Slot.

Even terug naar 2015. Toen trouwden Carl Philip en Sofia in het Zweedse Stockholm. We blikken in dit artikel terug op de prachtige trouwjurk van Sofia, en kijken wat andere prinsessen droegen op de mooiste dag van hun leven.

Sofia

Prinses Sofia, de schoonzus van Victoria en Madeleine, koos voor de Zweedse mode-ontwerpster Ida Sjöstedt. Zij ontwierp een bruidsjapon van een crêpe zijde, kant en organza in drie tinten wit.

Madeleine

Prinses Madeleine trouwde op 8 juni 2013 met de Amerikaanse Chris O'Neill in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Modehuis Valentino ontwierp de bruidsjurk en was zeer enthousiast over de samenwerking: "Werken met prinses Madeleine was zo gemakkelijk. Ze is een lieve meid. Ze is modern, grappig, zit vol energie en enthousiasme, en ze is zo mooi!"

Victoria

Drie jaar eerder, op 19 juni 2010, trouwde kroonprinses Victoria van Zweden met haar Daniel. De parelwitte japon is een ontwerp van de Zweedse couturier Pär Engsheden. Victoria koos voor de sluier die haar moeder in 1976 heeft gedragen.

Catherine

Eén van de meest besproken bruidsjurken is die van Kate Middleton. Zij koos voor een ontwerp van Sarah Burton van modelabel Alexander McQueen.

Charlène

Op 2 juli 2011 vindt de bruiloft van prins Albert II van Monaco en Charlène Wittstock plaats. Couturier Giorgio Armani heeft de bruidsjurk van Charlène ontworpen. De japon is gebroken wit met bloemvormige borduursels. De jurk bevat maar liefst 20.000 parels, 30.000 goudkleurige steentjes en 40.000 Swarovski kristallen. Haar sluier was twintig meter lang.

Stéphanie

Ook de groothertogelijke familie van Luxemburg vierde in de afgelopen jaren twee huwelijken. Op 20 oktober 2012 vond het kerkelijk huwelijk plaats van erfgroothertog Guillaume en zijn Stéphanie. De Belgische gravin koos voor een creatie van de Libanese modeontwerper Elie Saab. Het borduurwerk van de bruidsjapon, die verfraaid werd met 50.000 parels en geregen met etherisch zilver, nam 3.200 werkuren in beslag.

Claire

Ook prinses Claire, de echtgenote van de Luxemburgse prins Félix, koos voor een bruidsjapon van Elie Saab. De ivoorkleurige zijden jurk is geborduurd met Chantilly kanten bloemmotieven en glimmend zilveren draad.

Viktória

Op 3 oktober 2013 trouwde 'onze' prins Jaime met Viktória Cservenyák. Zij droeg een bruidsjapon van modeontwerper Claes Iversen, een van de favoriete couturiers van koningin Máxima. De jurk met empirelijn is gemaakt in een combinatie van ivoor crêpe zijde en crêpe Georgette. Op de zoom zijn stofbloemen, glaskralen en kristallen geborduurd. Viktória combineerde de bruidsjapon met een tule-sluier met Frans kant.

Foto's: ANP / Kungahuset.se

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--