Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Philip steunt Zweedse horeca

2 april 2020 · Leestijd 2 min

Prins Carl Philip heeft woensdag gesproken met vertegenwoordigers van de Zweedse horecaondernemers. De royal liet zich in Stockholm informeren over hoe de coronacrisis de sector treft.

"Ik maak me oprecht zorgen over de uitdagingen waar de horeca op dit moment voor staat", zei de prins in een verklaring. Volgens hem houden eigenaren en medewerkers zich kranig, maar voelen ze steeds meer de pijn van de maatregelen om het coronavirus te stoppen.

Carl Philip zegt zich betrokken te voelen bij de horeca. Hij speelt bijvoorbeeld een rol bij de jaarlijkse verkiezing van chefkok van het jaar.

Horeca heeft het moeilijk

In het gesprek dat de prins met vertegenwoordigers van de Zweedse horeca voerde, kwam volgens hem naar voren dat de branche nu al hard geraakt is door de maatregelen, ook al mogen kroegen en restaurants voorlopig nog openblijven. Ze moeten zich dan wel aan strenge regels houden en dat kost klanten. "Ik zie dat de branche met creatieve ideeën en initiatieven de crisis het hoofd probeert te bieden", zei Carl Philip.

De Zweedse royal riep zijn landgenoten op de horeca zoveel mogelijk te steunen: "Als je de kans hebt, blijf dan je lokale restaurant steunen door afhaalmaaltijden te kopen of eten te bestellen via een van de apps die in delen van ons land beschikbaar zijn."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--