Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine benadrukt: zorg voor jezelf én elkaar

17 juni 2020 · Leestijd 2 min

Catherine, de hertogin van Cambridge, spreekt donderdag in een virtuele bijeenkomst over het belang van mentaal welzijn bij kinderen. De echtgenote van prins William, die de bijeenkomst vorige week al heeft opgenomen, vertelt Oak National Academy onder meer hoe belangrijk het is om te blijven praten maar ook te luisteren naar anderen. Zo deelde Kensington Palace woensdag.

Voor Oak National Academy, een digitaal lesplatform voor ouders en leraren dat tijdens de coronacrisis werd opgericht, nam Catherine een les op over het verspreiden van aardigheid. De hertogin baseerde haar woorden op een bestaand lesplan waarmee kinderen worden aangespoord wat meer naar elkaar om te kijken en leren welke voordelen het heeft om aardig te zijn voor elkaar.

Zorg voor jezelf én voor elkaar, benadrukte Catherine. "Met iemand praten, of het nou een vriend, familielid of leraar is, is iets wat je kunt doen om jezelf net dat beetje beter te voelen. En je kunt zelf ook iets doen om anderen te helpen zich beter te voelen, van het aanbieden van een luisterend oor tot het helpen van iemand in nood. Kleine gebaren van aardigheid kunnen blijvend iets doen. Maar als we anderen helpen moeten we niet vergeten ook voor onszelf te zorgen door de tijd te nemen ons te richten op dingen die ons blij maken."

Goede daad

Onderdeel van haar les was ook een videogesprek met leerlingen van de Waterloo Primary Academy in Blackpool, van wie de ouders aan de frontlinie werken tijdens de coronacrisis. De scholieren lieten foto's zien die ze hadden gemaakt voor het fotografieproject van de hertogin, dat ook ging over goede daden. Ook bespraken de kinderen wat zij zelf recent hadden gedaan voor anderen.

Matt Hood, schoolhoofd van Oak National Academy, is erg blij met de bijdrage van Catherine. "Aardig en attent zijn is in elke tijd voor kinderen een cruciale les, maar zeker nu tijdens de huidige pandemie. We moeten jonge mensen aanmoedigen om te praten over hun gevoelens en hen laten weten dat het normaal is om een beetje angstig en van slag te zijn nu."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--