Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Net binnen: Catherine, de prinses van Wales is geopereerd aan haar buik

17 januari 2024 · Leestijd 2 min

Catherine, de prinses van Wales, is geopereerd aan haar buik. De buikoperatie was gepland en is succesvol uitgevoerd, zo meldt het Britse hof op sociale media.

Van de operatie aan haar buik zal de prinses van Wales zo'n tien tot veertien dagen moeten herstellen in het ziekenhuis. Hierna zal Catherine verder thuis herstellen. Het Britse hof meldt daarbij dat de vrouw van prins Wiliam haar werkzaamheden als werkende royal pas zal vervolgen na Pasen, dat dit jaar valt op 31 maart. 

Buikoperatie voor Catherine, de prinses van Wales

Het hof vertelt dat Catherine begrijpt dat dit nieuws een hoop aandacht teweeg zal brengen. De prinses van Wales hoopt dan ook dat het volk zal begrijpen en respecteren dat ze het voor haar kinderen zo gewoon mogelijk wil houden in deze tijd van revalidatie. Ook hoopt de vrouw van William dat haar medische gegevens zoveel mogelijk privé blijven, valt te lezen in het statement. 

Om verwarring en speculatie te voorkomen zal Kensington Palace pas informatie over de gezondheid van de prinses van Wales naar buiten brengen, wanneer dit relevant wordt geacht. Catherine biedt in het statement ook nog haar excuses aan voor het feit dat ze een aantal bezoeken moet verplaatsen. Ze hoopt "zo snel als het kan" hersteld te zijn en kijkt uit naar dat moment.

Het statement van Kensington Palace vind je hieronder. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--