Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine en Jill Biden hebben hetzelfde doel voor ogen

12 juni 2021 · Leestijd 2 min

Er moet meer aandacht komen voor opvoeding en onderwijs voor jonge kinderen. Dat schrijven Catherine, de vrouw van prins William, en de Amerikaanse First Lady Jill Biden in een gezamenlijk opiniestuk voor CNN.

Catherine en Biden ontmoetten elkaar vrijdag voor een werkbezoek aan een school in Cornwall, terwijl iets verderop de leiders van de G7 de koppen bij elkaar staken om de wereldproblematiek te bespreken en tot een gezamenlijke toekomstvisie te komen. "We zijn allebei van mening dat een deel van deze visie voor de toekomst een fundamentele verschuiving moet omvatten in de manier waarop onze landen de eerste levensjaren benaderen", schrijven de hertogin van Cambridge en de presidentsvrouw daarover.

"Als we het belangrijk vinden hoe kinderen presteren op school, hoe ze slagen in hun carrière als ze ouder zijn, en hoe ze omgaan met mentale en fysieke gezondheid, dan moeten we daar al voor ze naar school gaan mee bezig zijn." Volgens het duo tonen meerdere onderzoeken aan dat extra aandacht in de eerste levensjaren voor levenslange resultaten zorgt.

"Wij tweeën zijn van mening dat opvang en onderwijs voor jonge kinderen moet worden gezien als één van de bepalende, strategische kwesties van onze tijd. Wat zou er gebeuren als we de wetenschap zouden volgen en ons zouden concentreren op de dingen die het grootste verschil zouden maken voor kinderen? We zouden de vooruitzichten van een hele generatie kunnen veranderen."

Biden werkte lang als docent Engels en geldt in de VS als een gepassioneerd pleitbezorger van de onderwijssector. Catherine houdt zich al meer dan tien jaar bezig met opvoeding en onderwijs voor jonge kinderen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--