Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine heropent Londens kunstmuseum na maatregelen

20 mei 2021 · Leestijd 1 min

Ver van huis hoefde Catherine, de hertogin van Cambridge niet te gaan voor dit bezoek: in Londen heropende ze het Victoria & Albert Museum nadat het een tijd dicht was geweest vanwege het coronavirus.

In het museum bekeek Catherine een tentoonstelling van kunstwerken over het boek Alice in Wonderland van Lewis Caroll. In het museum zijn zowel foto's, schilderijen als videokunst te zien die geïnspireerd zijn op dit beroemde werk. Daarnaast bezocht ze de Rafael-vleugel die net gerestaureerd is. Hier is een grote collectie schilderijen te zien van de Renaissance-schilder Rafaël. De stukken zijn geleend uit de collectie van koningin Elizabeth.

Catherine, de vrouw van de Britse prins William is beschermvrouwe van het museum. Ze studeerde zelf kunstgeschiedenis en is een echte liefhebber. Het Victoria & Albert museum werd in 1857 geopend door de vrouw naar wie het museum genoemd is: koningin Victoria. Het museum heeft een grote en zeer veelzijdige collectie, van oude tot moderne kunst en van manuscripten tot design.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--