Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine brengt mooi eerbetoon aan koningin Elizabeth

13 november 2023 · Leestijd 2 min

Tijdens het jaarlijkse Festival of Remembrance en Remembrance Sunday zijn de Britse royals steevast van de partij. Ook Catherine, de prinses van Wales, was afgelopen weekend met de andere royals aanwezig. Wat vooral opviel waren haar accessoires, want daarmee bracht ze namelijk een mooi eerbetoon.

Zaterdag en zondag stond het Verenigd Koninkrijk net als ieder jaar stil bij oorlogsslachtoffers. Catherine is hier met andere royals altijd bij aanwezig. De prinses van Wales gaat dan net als de andere leden van de koninklijke familie gekleed in het zwart. Maar dit jaar verscheen ze wel met een aantal bijzondere juwelen. 

Eerbetoon aan koningin Elizabeth

Zaterdagavond waren de Britse royals bij het Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall in Londen. Hier luisterden koning Charles, koningin Camilla en andere leden onder andere naar muziek en verhalen van veteranen. Catherine ging voor de gelegenheid gekleed in een zwarte jurk van Emilia Wickstead. Bij de jurk droeg de prinses van Wales parels in haar oren en een parelketting. Deze juwelen komen uit de collectie van wijlen koningin Elizabeth. Zij droeg de ketting regelmatig en zelfs nog bij haar platina jubileum in 2022. 

Lees verder onder de foto.

Catherine ketting

En ook op de zondag bracht Catherine een lief eerbetoon aan koningin Elizabeth met haar sieraden. Zo verscheen ze met oorbellen die precies lijken op de Diamond and Pearl Leaf broche van Elizabeth. Catherine heeft de broche al eerder gedragen, maar de oorhangers hebben we nog niet eerder gezien. 

Lees verder onder de foto's.

Catherine Remembrance Sunday
Catherine
Catherine met de broche.

Oude hoed

Niet alleen haar juwelen zijn oude bekenden, want de hoed die Catherine op zondag droeg, ligt al jaren bij haar in de kast. Zelfs nog voordat ze onderdeel was van de koninklijke familie had ze deze hoofddeksel van Philip Treacy al. In 2006, vijf jaar voordat ze trouwde met prins William, droeg ze het zwarte exemplaar tijdens William's diploma-uitreiking van de militaire academie van Sandhurst. Nu, bijna twintig jaar later, staat de hoed haar nog altijd goed. 

Catherine Remembrance Sunday
Catherine Sandhurst
Catherine draagt de hoed voor het eerst in het openbaar in 2006.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--