Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine's fotoproject loopt storm

11 juni 2020 · Leestijd 2 min

Het fotoproject Hold Still waar Catherine, de hertogin van Cambrigde, zich aan verbonden heeft is een succes. In een maand tijd zijn al 12.000 beelden ingezonden, meldt Kensington Palace.

Hold Still is een speciale fotowedstrijd gelanceerd waarbij deelnemers platen moeten schieten van het gevoel, de sfeer, de hoop en angst van het Britse volk tijdens de coronacrisis. Catherine blijft, met nog een week voor de deadline, mensen oproepen om mee te doen. "Er zijn al vele geweldige inzendingen binnengekomen voor Hold Still", zegt de vrouw van prins William.

Eerder verschenen Twitterbericht. Lees verder onder het bericht.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Variërende foto's

De foto's variëren van gezinnen in het hele land die hun leven aanpassen aan de lockdown tot zorgmedewerkers die hun leven op het spel zetten om anderen te helpen. "Het is nog niet te laat om deel te nemen", gaat Catherine verder. "Neem even de tijd om vast te leggen hoe het leven er nu voor jou uitziet, want ik hoop dat we samen een blijvend beeld kunnen maken van hoe ons land tijdens deze pandemie samenkwam."

Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen tot en met 18 juni hun kiekjes insturen op de website van de National Portrait Gallery. Honderd geselecteerde foto's zullen dan op een muurloze galerij - "een unieke digitale expositie" - tentoongesteld worden. Een selectie van de foto's zal later in het jaar in het hele Verenigd Koninkrijk te zien zijn.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--