Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine start project dat haar na aan het hart ligt

18 juni 2021 · Leestijd 2 min

Catherine, de echtgenote van prins William, start een nieuw project voor de ontwikkeling van kinderen onder de vijf jaar. De hertogin van Cambridge gaat een centrum openen waar dat onderwerp centraal staat, maakte ze vrijdag bekend. Het centrum valt onder de Royal Foundation, de organisatie die Catherine met William deelt.

De hertogin zet zich al jaren in voor de vroege ontwikkeling van kinderen en lanceerde meerdere initiatieven rond dat thema. Volgens Catherine is het enorm belangrijk dat er bij kinderen al op jonge leeftijd extra aandacht is voor hun ontwikkeling en dat ouders en verzorgers daarbij worden geholpen. Op die manier zou het risico op mentale problemen op latere leeftijd aanzienlijk worden verkleind.

In het nieuwe centrum, waarvan nog niet bekend is waar het komt, wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van jonge kinderen. Ook moet de instelling het bewustzijn over het onderwerp vergroten.

Videoboodschap

Catherine zag het belang van de extra aandacht voor de ontwikkeling van jonge kinderen in na gesprekken met volwassenen, vertelt ze in een videoboodschap. "Ik heb met psychiaters, neurologen, zorgmedewerkers, academici en ouders gesproken en daardoor werd het mij duidelijk dat de beste investering in een gezonde en gelukkige toekomst begint bij de eerste vijf jaar van ons leven."

Bekijk hieronder haar videoboodschap.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--