Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine zegt afspraken af vanwege quarantaine

5 juli 2021 · Leestijd 2 min

Catherine is vrijdagmiddag in quarantaine gegaan. De 39-jarige vrouw van prins William kreeg vrijdag na haar bezoek aan Wimbledon te horen dat ze eerder die week contact had gehad met een coronapatiënt en ging meteen in thuisisolatie, melden Britse media.

Het viel vrijdag op dat de hertogin van Cambridge, beschermvrouwe van de organisatie van Wimbledon, het tennistoernooi al vroeg verliet. Na een rondleiding zat ze op de tribune tijdens het mannendubbelspel tussen Jamie Murray en Bruno Soares tegen Nicholas Monroe en Vasek Pospisil. Ze bleef echter niet zitten voor de wedstrijd van Andy Murray. Voordat ze Wimbledon bezocht, onderging Catherine nog een coronatest die negatief bleek.

Kensington Palace maakte maandagochtend bekend dat Catherine uit voorzorg in isolatie zit en daarom alle afspraken heeft afgezegd. De hertogin zou maandag met verschillende leden van de Britse koninklijke familie stilstaan bij het 73-jarig bestaan van gezondheidsdienst NHS, die hard heeft moeten werken tijdens de pandemie. William gaat nu zonder zijn echtgenote naar het theefeest dat ter ere van de NHS wordt gegeven op Buckingham Palace.

Tweede prik

Catherine, die net als andere leden van het hof en de hofhouding twee keer per week wordt getest, heeft geen klachten. Ze houdt zich volgens Kensington Palace aan de tien dagen thuisisolatie die Britten in acht moeten nemen na contact met een coronapatiënt. Wanneer de hertogin de persoon die later positief testte heeft ontmoet, maakte Kensington Palace niet bekend. De thuisisolatie betekent mogelijk dat Catherine komend weekend de finales op Wimbledon mist.

De hertogin is volledig gevaccineerd. Eind mei kreeg ze haar eerste prik. Ook haar 39-jarige man William heeft inmiddels twee vaccinaties gehad. Hij testte vorig jaar april positief op corona en werd volgens The Guardian behoorlijk geveld door het virus. William bleef vanuit huis werken, maar zou enige tijd ademhalingsproblemen hebben gehad.

Ook prins Charles liep het longvirus vorig jaar op. De 72-jarige prins van Wales had minder zware klachten dan zijn oudste zoon, maar verloor wel een tijdje zijn geur en smaak.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--