Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chapeau! De Britse royals en hoeden

21 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Hoeden zijn niet weg te denken bij de Britse royals. Van alle Europese koningshuizen spannen zij de kroon als het om hoofddeksels gaat. Of je het nu hebt over de jonge generatie of de oudere royals, volgens stijlmeester Bodo Breg "weten ze allemaal hoe ze hoeden moeten dragen. En dat doen ze dan ook met verve en flair".

Een mooie reden om eens een aantal Britse hoeden voor de dag te halen en de revue te laten passeren. Kijk je mee?

Koningin Elizabeth komt steevast piekfijn voor de dag in haar kleurrijke oufits met bijpassende hoed. De vorstin heeft hoedjes in alle kleuren van de regenboog; van pasteltint tot knalkleur, van strak design tot hoofddeksels met een halve bloementuin.

Lees verder onder de foto's.

Ook de jongere generatie schittert geregeld met een stijlvolle hoed of hippe fascinator. Volgens Bodo Breg snappen de Britse royals heel goed dat je niet altijd enorm hoeft uit te pakken om een mooi beeld neer te zetten. "Als het perfect uitgevoerd is, is het effect gigantisch", aldus de stijlmeester.

Lees verder onder de foto's.

Sinds haar huwelijk met prins William heeft Catherine ervoor gezorgd dat de verkoop van handgemaakte hoeden een stijgende lijn kent. De hertogin van Cambridge draagt ze veel en "ze durft veel", vindt Bodo Breg. "Ondanks dat het soms heel overdadig is, blijft het bij haar altijd een soort elegantie en fijnheid behouden."

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--