Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charlène schittert in avondjurk van Versace op gala

28 juli 2018 · Leestijd 2 min

Monaco zinderde zaterdag nog na van het belangrijkste society evenement aan het begin van de zomer: het Rode Kruis Gala. Dat werd vrijdagavond voor de zeventigste keer gehouden. Prins Albert, voorzitter van het Monegaskische Rode Kruis, en prinses Charlène openden na het diner traditiegetrouw het bal.

Prinses Charlène schitterde op het gala in een japon van Versace, zo liet het modehuis trots via sociale media weten. De jurk is versierd met glinsterende kralen in een geschulpt patroon.

Het Gala werd in 1948 ingesteld door Alberts vader prins Rainier, kort nadat vorst Louis II het Monegaskische Rode Kruis had opgericht. In de loop der jaren werd het liefdadigheidsfeest steeds prestigieuzer, met optredens van wereldberoemde sterren als Josephine Baker, Frank Sinatra, Nina Simone en Maurice Chevalier. In 1958 nam prinses Grace het voorzitterschap over van haar man en waren Ella Fitzgerald, Shirley Bassey, Sammy Davis en Gilbert Becaud onder de sterren die optraden.

Na het verongelukken van prinses Grace in 1982 nam haar zoon prins Albert het stokje over. Ook hij wist een indrukwekkende lijst van entertainers te strikken voor het gala, onder wie Lionel Ritchie, Elton John en Liza Minnelli. Dat zorgde ervoor dat het Gala tot de topevenementen van het prinsdom bleef behoren, een feest waarbij iedereen graag gezien wordt. Dit jaar was er een optreden van de Britse soul-legende Seal.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--