Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charlène viert 10-jarig huwelijk niet samen met Albert

29 juni 2021 · Leestijd 3 min

Deze week zijn prins Albert van Monaco (63) en zijn vrouw prinses Charlene (43) tien jaar getrouwd. In aanloop naar dit jubileum deelt Charlène op Instagram een video, waarin ze Albert vast feliciteert. Want Charlène en Albert vieren dit jaar hun huwelijksjubileum niet samen.

In de video zijn beelden te zien van de periode dat Charlène nog zwemster was en Albert toekeek op de tribune. Verder zijn er in de video beelden verzameld van hun huwelijksdag en de geboorte van hun tweeling Jacques en Gabriella.

Bij de video schrijft Charlène: "Gefeliciteerd met ons jubileum, Albert. Dank voor de zegen van onze prachtige kinderen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zuid-Afrika

Charlène zet zich in Zuid-Afrika in voor de bescherming van neushoorns.
Charlène zet zich in Zuid-Afrika in voor de bescherming van neushoorns.

Prins Albert en prinses Charlène zullen hun huwelijksjubileum niet samen vieren, en daar wordt met name in de Franse media veelvuldig over geschreven. De prinses verblijft namelijk in haar geboorteland Zuid-Afrika, waar zij al eerder heen was gereisd om zich in te zetten voor de bescherming van neushoorns. In mei werd ze getroffen door een ernstige keelontsteking en is daarvoor geopereerd. Daarbij zijn complicaties opgetreden.

Franse media schrijven dat het paleis een statement hierover naar buiten heeft gebracht, waarin het zegt dat de prinses is geadviseerd niet naar Monaco af te reizen. "Het medische team van de prinses heeft haar gevraagd de reis naar Monaco niet te maken, omdat de prinses nog verdere procedures moet ondergaan en moet herstellen." Charlène kampt nu met een infectie aan neus, oren en keel. In een verklaring liet de prinses zelf via haar stichting weten het heel jammer te vinden niet bij de festiviteiten rond haar huwelijksjubileum aanwezig te kunnen zijn. "Dit jaar zal de eerste keer zijn dat ik niet bij mijn man zal zijn voor ons jubileum in juli. Dat is moeilijk en het maakt me verdrietig."

Maar de Franse media schrijven ook over iets anders in deze zaak. Het tijdschrift Voici schrijft dat niet de keelontsteking de reden zou zijn, maar een mogelijk derde buitenechtelijk kind van prins Albert. Kort nadat hij de troon in Monaco besteeg, erkende Albert al twee buitenechtelijke kinderen: Jazmin Grimaldi (1992) en Alexandre Grimaldi-Coste (2003). 

DNA afstaan

Vorig jaar heeft de Italiaanse advocaat Erich Grimaldi prins Albert gevraagd DNA af te staan om zo te kunnen vaststellen of hij ook een derde buitenechtelijk kind heeft. De moeder van het kind, een meisje dat in 2005 werd geboren, leerde Albert kennen in Brazilië maar woonde vorig jaar in ieder geval nog in Italië. De Braziliaanse diende een klacht in bij de rechtbank in Milaan. Prins Albert heeft nooit ingestemd met een DNA-test of zich in het openbaar uitgesproken over de zaak. Daarmee blijven er rond het 10-jarig huwelijksjubileum van prins Albert en prinses Charlène een hoop vraagtekens staan.

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--