Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Flesjes mineraalwater en pepermunt: dit bewaren royals in hun auto's

18 maart 2024 · Leestijd 3 min

Een royal crosst voor het werk soms het hele land door in zijn of haar bolide, met chauffeur uiteraard. Maar wat bewaren leden van koninklijke families eigenlijk in hun auto's? Van pepermuntjes tot aan flesjes mineraalwater; we zetten het in dit artikel voor je op een rij.

#1 Koningin Máxima

Van Geleen in Limburg tot aan het puntje van Groningen: koningin Máxima zit soms uren in de auto. Om de autorit zo prettig mogelijk te maken, neemt de koningin regelmatig haar grote Dior Book Tote Bag mee in de auto. Op deze tas staat zelfs haar naam. Alhoewel ze bij de werkbezoeken vaak met een clutch de auto uitstapt, bewaart ze het merendeel van haar aantekeningen (en haar notitieblokje) in deze Dior-tas. Misschien zodat ze onderweg nog door haar aantekeningen kan bladeren. Volgens ingewijden ligt er ook altijd handgel in de auto, wel zo hygiënisch als je op een dag zoveel handen moet schudden. Ook zou de koningin standaard wat pepermuntjes in de auto hebben liggen, misschien wel Wilhelmina-pepermunt?

Lees verder onder de foto's.

maxima-auto
Koningin Máxima begin 2024.
maxima-dior-tas
Op de Dior-tas van de koningin staat zelfs haar voornaam: Máxima.

#2 Prins Harry

Als we de foto's uit het archief mogen geloven, heeft prins Harry vaak een flesje water bij de hand in de auto. Leuk detail: de gefotografeerde flesjes water zijn van glas in plaats van plastic, wat duurzamer is. Ook qua snacks zou de zoon van koning Charles een duurzame smaak hebben. Hij is weleens gefotografeerd met snacks in de auto van het merk RIND. Dat is een Amerikaans bedrijf dat snacks maakt met voedselresten, waardoor er minder eten wordt weggegooid. Wist je trouwens dat dít de echte naam is van prins Harry?

Lees verder onder de foto.

prins-harry-auto
Prins Harry stapt hier in de auto.

#3 Catherine, de prinses van Wales

In juli 2019 werd Catherine, de vrouw van prins William, gefotografeerd met haar gezin voor haar auto. Catherine bezocht toen samen met haar drie kinderen - prins George, prinses Charlotte en prins Louis - een polowedstrijd van prins William. De pers keek toe terwijl Catherine allerlei eten en drinken van de achterbank haalde om in het gras te picknicken. De kinderen kregen limonade en flesjes Evian mineraalwater voorgeschoteld en het eten werd geserveerd uit plastic bakjes.

Lees verder onder de foto.

catherine-middleton-2018

#4 Koningin Camilla

Koningin Camilla zou volgens ingewijden vaak een zak met Murray Mints, een soort pepermuntjes, in haar auto hebben liggen. De pepermuntjes zijn al meerdere keren gefotografeerd wanneer de koningin uit haar auto stapt, maar of Camilla ze altijd bij de hand heeft, is niet bekend.

koningin-camilla-auto

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--