Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles bezoekt de geboorteplaats van Jezus

24 januari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles is vrijdag naar Bethlehem afgereisd. De Britse troonopvolger bezoekt bezette Palestijnse gebieden en gaat naar de Geboortekerk, die is gebouwd op de plek waar Jezus zou zijn geboren.

Dat Charles naar Bethlehem zou gaan, werd verwacht maar was niet van tevoren aangekondigd. Bij zijn aankomst werd de prins opgewacht door een grote groep belangstellenden. Ondanks de regen leek Charles goed gemutst en groette hij de menigte vriendelijk.

Voorafgaand aan zijn bezoek aan de Geboortekerk, ging de prins eerst naar de Omarmoskee aan de overkant. Hij werd vergezeld door de burgemeester en gouverneur van Bethlehem.

Lees verder onder de foto's.

Jeruzalem

Het is de eerste keer dat Charles een officieel programma in Israël en de bezette Palestijnse gebieden heeft. Charles bezocht Jeruzalem al twee keer eerder: één keer in 2016 en één keer in 1995 namens zijn moeder koningin Elizabeth om respectievelijk de begrafenis van president Shimon Peres en premier Yitzhak Rabin bij te wonen.

Charles arriveerde woensdag in Israël. De prins was donderdag voor het eerst in bijna dertig jaar weer aanwezig op het Wereld Holocaust Forum, waar hij ook een toespraak hield. Ook onder anderen koning Willem-Alexander was daarbij aanwezig. Die is donderdagavond echter weer vertrokken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--