Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Charles schuift weer in de kerkbanken na kankerdiagnose

12 februari 2024 · Leestijd 2 min

Koning Charles en koningin Camilla bezochten zondag een kerkdienst in de St Mary Magdalene Church op landgoed Sandringham. Dit is de eerste keer dat de Britse koning onder de mensen is na de kankerdiagnose afgelopen week.

Vorige week kondigde het Britse hof aan dat koning Charles kanker heeft. Welke soort kanker hij heeft is niet bekend, wel dat het in een vroeg stadium is ontdekt én dat het geen prostaatkanker is. De koning is nu voor het eerst weer in de openbaarheid gesignaleerd, maar legt vooralsnog zijn officiële taken neer. Bekijk de foto's van afgelopen zondag hieronder.

Koning Charles bezoekt samen met zijn vrouw een kerkdienst

Het geloof is voor de 75-jarige koning Charles erg belangrijk. Hij is in het Verenigd Koninkrijk de hoogste leider van de anglicaanse kerk en schuift dan ook regelmatig de kerkbanken in. Op Eerste Kerstdag bijvoorbeeld bezoekt een groot deel van de Britse koninklijke familie een traditionele kerkdienst op Sandringham.

Dat deed koning Charles ook afgelopen zondag. Hij werd door fotografen op de gevoelige plaat gezet tijdens de wandeling naar de kerk samen met zijn vrouw koningin Camilla. Het koningspaar verblijft momenteel op het woonpaleis in Sandringham, een van de favoriete paleizen van het paar.

charles-camilla-kerk-sandringham
Koning Charles en koningin Camilla ontmoeten eerwaarde Kanunnik Dr. Paul Williams op hun wandeling naar de kerk.
charles-camilla-kerk-sandringham
Koning Charles en koningin Camilla zwaaien naar de aanwezige pers.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--