Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles 'diep bedroefd' door overlijden docent

29 april 2020 · Leestijd 2 min

Edward Millward, de man die de Britse prins Charles de taal Welsh leerde, is op 89-jarige leeftijd overleden. De academicus, ook wel Tedi Millward genoemd, hielp Charles het Welsh onder de knie te krijgen in aanloop naar zijn installering als de prins van Wales in 1969.

Tedi Millward was naast academicus ook activist en politicus voor de sociaaldemocratische partij Plaid Cymru, die een onafhankelijk Wales nastreeft. Millward werd tijdens zijn leven door zijn grote taalkundige, culturele en historische kennis over Wales een voorbeeldfiguur voor Welshe onafhankelijkheidsdenkers. Hij was medeoprichter van de Welsh Language Society en hielp het Welsh te verheffen tot officiële taal in Groot-Brittannië.

The Crown

Millwards lessen aan Charles komen terug in seizoen drie van de Netflix-serie The Crown. De aflevering waarin Tedi de jonge prins bezoekt heet Tywysog Cymru, wat 'prins van Wales' betekent in het Welsh. Volgens Britse koningshuisverslaggevers heeft Charles zijn medeleven betuigd.

Lees verder onder het bericht.

EWtE2ADXQAEvu7x.jpg

Prins Charles is diep geraakt door het overlijden van zijn voormalige tutor Edward Millward, die hem meer dan 51 jaar geleden de taal Welsh heeft geleerd. Op Twitter spreekt de Britse troonopvolger in het Engels en in het Welsh vol lof over de academicus.

De prins schrijft "diep bedroefd" te zijn door het bericht dat de docent op 89-jarige leeftijd is overleden. "Ik heb hele mooie herinneringen aan mijn tijd in Aberystwyth met dr. Millward meer dan 51 jaar geleden. Hoewel ik bang ben dat ik niet de beste student was, heb ik ontzettend veel van hem geleerd over de Welshe taal en de geschiedenis van Wales."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--