Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles doet dringende oproep aan bedrijvensector

21 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft een persoonlijke boodschap voor de Britse bedrijvensector en zijn rol in de klimaatcrisis. "Jullie moeten nu verduurzamen, of we verdwijnen", schrijft de prins van Wales in een brief in de Britse tabloid Daily Mail.

Het is volgens de krant een van de dringendste waarschuwingen die de prins ooit heeft gedaan. De prins vindt dat de sector meer verantwoordelijkheid moet nemen in de "epische strijd" tegen de "klimaatcatastrofe".

In de brief verwijst de oudste zoon van koningin Elizabeth onder meer naar het door branden geteisterde Griekenland, waar hij naar eigen zeggen "warme banden" mee heeft door zijn familie. Zijn overleden vader prins Philip was geboren in Griekenland. De gevolgen van de branden daar zijn "hartverscheurend", zegt de prins.

Essentiële rol

Maar ook andere natuurrampen van het afgelopen jaar, volgens prins Charles veroorzaakt door klimaatverandering, zijn "verschrikkelijke nachtmerries". "Ik ben de tel kwijtgeraakt", schrijft hij terwijl hij onder meer de rampen in Californië en Haïti aanhaalt. In het Caribische land is het dodental inmiddels opgelopen tot ruim 2100 als gevolg van een hevige aardbeving.

"Ik geloof er al jaren in dat de steenrijke bedrijvensector een essentiële rol heeft", schrijft hij. Volgens hem moet de sector beter gaan werken met overheden en niet-gouvernementele organisaties om de klimaatcrisis te beheersen. Onder andere grote investeringen en start-ups kunnen volgens de prins de duurzame transitie enorm versnellen. "Ik kijk daarom uit naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow dit najaar", schrijft hij. Volgens Charles liggen er genoeg kansen om zo snel mogelijk iets aan de klimaatcrisis te doen. "Maar we hebben nog maar heel even."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--