Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles en Camilla 16 jaar getrouwd: de leukste foto's

9 april 2021 · Leestijd 3 min

Op 9 april is het zestien jaar geleden dat Charles en Camilla in hun huwelijksbootje stapten. Sindsdien heeft het stel veel leuke, bijzondere en grappige momenten meegemaakt. Wij hebben de leukste foto's uitgekozen: van de gezinnen, hun thuis en reizen tot grappige momenten en de koninklijke kerstkaart.

De romance

Charles en Camilla kondigen in februari 2005 in Windsor Castle hun bruiloft aan dat in hetzelfde
Charles en Camilla kondigen in februari 2005 in Windsor Castle hun bruiloft aan dat in hetzelfde jaar plaats zal vinden.

Charles en Camilla kennen elkaar al lang. In de zomer van 1971 leren ze elkaar kennen tijdens een polowedstrijd. Ze brengen veel tijd samen door, maar na de start van Charles zijn militaire dienst bij de marine, groeien ze uit elkaar. Camilla verlooft zich met Andrew Parker Bowles, met wie zij twee kinderen krijgt: Laura en Tom. Na zijn dienstperiode gaat Charles op zoek naar zijn bruid: Diana Spencer. Samen krijgen ze twee zonen: William en Harry. Het stel bllijft niet lang gelukkig en in een wankele periode, nog voor de scheiding, zoekt Charles troost bij Camilla. Beiden scheiden en in 1997 wordt de nieuwe relatie bevestigd bij het vijftigste verjaardagsfeest van Camilla, wat Charles voor haar georganiseerd heeft. 

Op 9 april 2005 stappen de twee in het huwelijksbootje. Een dag later dan gepland, want op 8 april moest Charles aanwezig zijn bij de uitvaart van paus Johannes Paulus II. Na een lastige periode, die begon na de aankondiging van de relatie in 1997, wist Camilla het volk én de Queen voor zich te winnen. Het huwelijk vindt in twee delen plaats. Voor beide gelegenheden draagt Camilla een andere jurk. 

Gezinnen

Charles en Camilla hebben allebei kinderen en kleinkinderen. Ze zijn ook nog eens ongeveer dezelfde leeftijd. 

Thuis

Deze foto is ook genomen in de tuin van Clarence House. Dezelfde foto is gebruikt voor de kerstkaart
Deze foto is ook genomen in de tuin van Clarence House. Dezelfde foto is gebruikt voor de kerstkaart van het stel in 2018.

Clarence House in Londen is het paleis dat Charles en Camilla thuis noemen. Het stel ontvangt regelmatig hoog bezoek in het paleis en hun tuinen. Ook is het een perfecte plek om te poseren voor een leuke foto. 

De grappigste foto's

Charles en Camilla weten als geen ander hoe ze plezier kunnen hebben. Ze lijken lol te hebben over de kleinste dingen. Dat brengt ook weer een glimlach op onze gezichten. Ze zien er gelukkig en grappig uit met z'n tweeën. 

Op reis

In de vijftien jaar dat het stel getrouwd is, hebben ze samen veel mooie en bijzondere reizen mogen maken. Van Australië tot Zuid-Amerika en van Italië tot het Midden-Oosten. Hieronder een selectie van de mooiste reisfoto's.

Koninklijke kerstkaart

Ieder jaar versturen Charles en Camilla een kerstkaart met hierop een foto van hen samen. Een leuk kijkje in de favoriete herinnering van het stel in dat jaar. 

Een drankje

Charles en Camilla lijken vaak te genieten van een lekker drankje. Zowel in het binnen- als buitenland!

CC-15-jaar-hondjes.jpg

Vorig jaar stonden Charles en Camilla zelf ook stil bij de feestelijke gelegenheid. Op Instagram deelden ze deze foto samen met hun hondjes Bluebell en Beth.

Foto's: ANP / Clarence House

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--