Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Charles en Camilla in Berlijn vanwege Volkstrauerdag

16 november 2020 · Leestijd 3 min

Ondanks de Britse lockdown waren de Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla zondag te gast in Berlijn, waar het stel aanwezig was tijdens 'Volkstrauerdag'. In Duitsland worden dan alle oorlogsslachtoffers herdacht.

Charles en Camilla werden welkom geheten door bondspresident Frank-Walter Steinmeier. Met hem had het echtpaar een ontmoeting in Slot Bellevue, de officiële ambtswoning van de bondspresident. Op Twitter was te zien dat Charles, die zaterdag zijn 72e verjaardag vierde, daar ook een gastenboek tekende.

Prins Charles en de hertogin van Cornwall zijn de eerste leden van de koninklijke familie die de ceremonie bijwonen in de Bundestag - het Duitse parlement - in Berlijn, ter gelegenheid van de nationale rouwdag voor oorlogsslachtoffers.

Lees verder onder de foto's.

In de Bundestag gaf Charles een speech. De prins zei tegen de aanwezigen: "Het Verenigd Koninkrijk heeft gekozen voor een toekomst buiten de Europese Unie en de relatie tussen onze landen evolueert opnieuw." Hij refereerde aan Brexit.

Maar Charles gelooft dat de 'fundamentele band' tussen Duitsland en Groot-Brittannië sterk zal blijven. "We zullen altijd vrienden, partners en bondgenoten zijn", sprak hij. De toespraak komt 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en tijdens de cruciale laatste fase van de handelsbesprekingen na de Brexit.

Lees verder onder de foto's.

Met Steinmeier en diens vrouw Elke Budenbender reisden Charles en Camilla vervolgens naar het Neue Wache Central Memorial, gewijd aan slachtoffers van oorlog en tirannie, waar namens de prins een krans werd gelegd voor een sculptuur getiteld Moeder Met Haar Dode Zoon. Het beeld is ontworpen door de Duitse kunstenaar Kathe Kollwitz ter nagedachtenis aan haar eigen zoon die stierf in de Eerste Wereldoorlog.

De Britse koninklijke familie heeft een aantal Europese bezoeken afgelegd sinds het Verenigd Koninkrijk er in 2016 voor koos de Europese Unie te verlaten.

Voorafgaand aan zijn reis had de prins Charles ook al een telefonische vergadering met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Lees verder onder de foto's.

'Vrienden prins Charles boos om nieuw seizoen The Crown'

Terwijl Charles in Duitsland oorlogslachtoffers herdacht kwam op zondag het vierde seizoen van de Netflix-serie The Crown uit. Vrienden van prins Charles schijnen niet blij te zijn met het nieuwe seizoen. De serie zou "trollen met een Hollywood-budget", schrijft Mail Online.

Er was veel om te doen, omdat ook Diana haar intrede in dit seizoen zou doen. De vrienden van de oudste zoon van koningin Elizabeth hebben nu een "zinderende aanval op de show losgelaten", schrijft de website.

"Dit is drama en amusement voor commerciële doeleinden, zonder rekening te houden met de feitelijke betrokkenen die hiermee uitgebuit worden", zou een bron aan de website hebben verteld. "In dit geval gaat het over dingen die 25 of 30 jaar geleden in zeer moeilijke tijden zijn gebeurd." De makers zouden volgens de bron geen rekening met de gevoelens van de betrokkenen hebben gehouden. "Dat is niet juist of eerlijk, vooral niet als zoveel dingen die worden afgebeeld niet de waarheid vertegenwoordigen."

Het huwelijk van prins Charles met de overleden prinses Diana komt in de serie voorbij, evenals Diana's worsteling met boulimia en Charles' affaire met Camilla Parker Bowles, met wie hij nu getrouwd is. Het nieuwe seizoen zou voor "grote bezorgdheid" binnen de koninklijke familie hebben gezorgd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--