Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles schrijft artikel voor overleden rabbijn

13 november 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins Charles heeft voor het tijdschrift Jewish News een artikel geschreven gericht aan zijn oude vriend rabbijn Jonathan Sacks. De Britse geestelijke overleed vorige week zaterdag op 72-jarige leeftijd.

Prins Charles (rechts) met Jonathan Sacks (midden) in 2013 met de opvolger van Sacks, rabbij Ephraim
Prins Charles (rechts) met Jonathan Sacks (midden) in 2013 met de opvolger van Sacks, rabbij Ephraim Mirvis.

Jonathan Sacks was tussen 1991 en 2013 opperrabbijn van de Verenigde Hebreeuwse Congregatie (US) van het Gemenebest en was vanaf 2009 tot zijn overlijden lid van het Britse Hogerhuis. 

Charles noemt het overlijden van Sacks "een zwaar verlies voor de Joodse gemeenschap, het land en de wereld". "Zij die hem kenden van zijn geschriften, preken en tv-uitzendingen hebben een onuitputtelijke bron van wijsheid, geestelijke gezondheid en morele overtuiging in vaak verbijsterende en verwarrende tijden verloren", schrijft hij verder.

De Prince of Wales herinnert zijn oude vriend bovendien als een "betrouwbare gids en inspirerende leraar." Hij was volgens hem iemand die als een soort baken licht wierp op de duisternis en ook het leven van anderen verlichtte. "Ik heb een ware en trouwe vriend verloren. Moge zijn licht door blijven schijnen en de herinnering aan hem als een zegen blijven bestaan."

Charles noemde Sacks in 2013 al een "gewaardeerde adviseur" en een "trouwe vriend". In 2011 was Sacks aanwezig bij de huwelijksplechtigheid van prins William en Catherine in Westminster Abbey als vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap van Groot-Brittannië.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--