Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Scheiding binnen de familie van prinsen William en Harry

één dag geleden · Leestijd 2 min

Charles Spencer, de broer van prinses Diana, heeft aangekondigd dat hij gaat scheiden van zijn vrouw Karen. De oom van prins William en prins Harry ondervindt weinig geluk in de liefde, want het is al de derde keer dat hij zijn huwelijk ziet stranden. Lees hieronder meer.

Charles Spencer gaat scheiden

Verdrietig nieuws uit Engeland. Charles Spencer, de broer van prinses Diana (1961-1997) gaat voor de derde keer scheiden, zo verklaart hij tegenover Britse media. "Het is immens verdrietig", zegt de 60-jarige Spencer over de breuk met zijn vrouw Karen. "Ik richt me op mijn kinderen en kleinkinderen en wens Karen alle geluk in de toekomst." De oom van prins William en prins Harry trouwde in 2011 met Karen op het landgoed Althorp, waar ook prinses Diana begraven ligt. Samen hebben ze een dochter, Lady Charlotte Spencer. Uit zijn eerdere huwelijken heeft Charles nog zes kinderen.

Lees verder onder de foto.

charles_spencer
Charles Spencer met zijn ex-vrouw Karen op het huwelijk van prins Harry, mei 2019.

Band met William en Harry

Charles Spencer is als broer van prinses Diana een bekende naam in Engeland. Af en toe zien we hem ook in het openbaar, zoals op het huwelijk van prins Harry in 2019. Twee jaar later is Spencer bij de onthulling van een standbeeld van zijn overleden zus. Onlangs verscheen Charles ook nog in het openbaar, toen hij aanwezig was bij het 10-jarig bestaan van de Invictus Games. Verder betuigde hij steun toen bekend werd dat Catherine, de prinses van Wales lijdt aan een vorm van kanker. Charles Spencer noemt de vrouw van zijn neef "ongelooflijk sterk en evenwichtig".

william_charles spencer
Prins William en zijn oom Charles Spencer, 2004.
harry_charles spencer
Prins Harry en zijn oom Charles Spencer, 2021.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--