Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry beleeft warm weerzien op bijzondere plek in Londen

10 mei 2024 · Leestijd 3 min

Prins Harry was deze week even terug in Engeland vanwege het tienjarig jubileum van de Invictus Games. Tijdens een dienst in St Paul's Cathedral kon Harry op weinig belangstelling rekenen van zijn naasten. Toch zijn er twee familieleden die wél bij Harry's mijlpaal aanwezig waren.

Terug in Engeland

Zoals gezegd was prins Harry woensdag even terug in zijn geboorteland. In de Londense St Paul's Cathedral was hij aanwezig bij een dienst om het tienjarig bestaan van de Invictus Games te vieren. Ondanks dat Harry zich in Londen bevond, bleef een ontmoeting met zijn vader uit. Een woordvoerder van de prins liet weten dat dit te maken had met het volle programma van koning Charles. De Britse vorst organiseerde woensdagmiddag namelijk een tuinfeest op Buckingham Palace, waarbij diverse familieleden aanwezig waren.

Lees verder onder de foto.

harry_londen
Prins Harry arriveert bij St Paul's Cathedral.

Warm weerzien met familie Spencer

Prins Harry's mijlpaal werd dus niet bijgewoond door leden van de koninklijke familie. Gelukkig stond Harry er woensdag niet helemaal alleen voor, want er was wel wat familie van moederskant aanwezig. Earl Charles Spencer en Lady Jane Fellowes, de broer en zus van wijlen prinses Diana, zaten namelijk in de kathedraal om hun neef te steunen. Bij binnenkomst was er dan ook een warme ontmoeting te zien tussen Harry en zijn oom en tante.

Lees verder onder de foto's.

charles_jane_spencer
Earl Charles Spencer en Lady Jane Fellowes, de broer en zus, van prinses Diana (1961-1997).

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het was in St Paul's Cathedral dat prins Harry zijn oom en tante omhelsde. De kathedraal zal misschien wel herinneringen op hebben geroepen bij Harry, want het was op deze plek dat zijn ouders elkaar het jawoord gaven. Op 29 juli 1981 stapten Charles en Diana, voor het oog van de wereld, in het huwelijksbootje.

Lees verder onder de foto's.

harry_londen
Prins Harry verlaat St Paul's Cathedral.
harry_londen
Een enorme belangstelling voor de komst van prins Harry.

The Invictus Games

Tien jaar geleden werden The Invictus Games in het leven geroepen door prins Harry. Het jaarlijkse sportevenement is opgericht voor militairen en veteranen die, mentaal of fysiek, gewond zijn geraakt tijdens hun diensttijd. The Invictus Games worden elk jaar in een andere stad georganiseerd. In 2022 vond het evenement in Den Haag plaats. Ook koning Willem-Alexander, prinses Margriet en prins Pieter-Christiaan namen toen een kijkje bij de spelen.

Willem-Alexander en Harry publiek
Harry en Willem-Alexander tijdens het optreden van DI-RECT.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--