Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles stopt met zelfisolatie, maar Camilla nog niet

30 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles hoeft niet langer in afzondering te zitten. Zeven dagen nadat bij hem een besmetting met het coronavirus was geconstateerd, kwam maandag het bericht dat de Britse troonopvolger uit zijn zelfgekozen isolatie komt. Dat doet de 71-jarige Charles na consultatie van zijn arts.

De prins van Wales had milde klachten en verblijft momenteel in Schotland, waar hij op zijn residentie Birkhall in zelfisolatie zat. Vanuit daar blijft Charles werken, liet hij eerder al weten. Ook zijn echtgenote Camilla is getest, maar zij heeft het coronavirus niet.

Camilla zondert zich, volgens de regels van de Britse overheid, nog wel af voor het geval zij ook symptomen krijgt. In het Verenigd Koninkrijk moeten met corona besmette mensen zich zeven dagen afzonderen en wie geen symptomen heeft, moet dat veertien dagen doen.

Besmetting

Hoe Charles het coronavirus heeft opgelopen, is niet bekend. Volgens Clarence House is onmogelijk na te gaan hoe de Britse troonopvolger ziek is geworden. Media suggereerden al snel dat prins Albert van Monaco, die het longvirus ook onder de leden heeft, Charles heeft besmet.

Beide prinsen waren eerder deze maand bij een bijeenkomst van WaterAid in Londen. "We hebben elkaar vanaf een afstand gegroet, maar nooit de handen geschud", verweerde Albert zich vorige week. "Ik denk niet dat ik ervan beschuldigd kan worden dat ik hem heb besmet."

Buckingham Palace heeft eerder gezegd dat koningin Elizabeth, die op 19 maart Londen verliet voor Windsor Castle, samen met haar 98-jarige echtgenoot, Philip, in goede gezondheid verkeert.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--