Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles vertelt in Vogue over zijn passie voor duurzaamheid

5 november 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins Charles poseert in het decembernummer van de Britse Vogue. In het modetijdschrift praat hij over duurzame mode, zijn motto 'koop een keer, koop goed' en ouder worden. Het stuk wordt gesierd door foto's van Charles in zijn bloementuin.

"Ik ben een van die mensen die er een hekel aan hebben om iets weg te gooien. Daarom heb ik liever dat kleding wordt gerepareerd, dan dat ik het weggooi", vertelt de 71-jarige prins van Wales. "Het moeilijke daaraan is dat naarmate je ouder wordt, je lichaam ook verandert en het niet altijd even makkelijk is om kleding te passen."

De prins zegt in zijn eigen kledingstijl veel op details en kleuren te letten. "Ik heb het geluk dat ik geweldige mensen om me heen heb die briljante dingen maken die ik waardeer." Zelf vindt hij niet dat hij een goed gevoel voor mode heeft. "Ik dacht dat ik als een stilstaande klok was: ik heb het maar twee keer per 24 uur goed."

Bekijk hieronder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--