Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles reageert als eerste royal op geboorte Lili

9 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles is het eerste lid van de Britse koninklijke familie die in het openbaar iets over de geboorte van Lili, de dochter van zijn zoon Harry en schoondochter Meghan, heeft gezegd. Hij benoemde het gelukkige nieuws dinsdag in een toespraak in een autofabriek in Oxford.

"De ontwikkeling van technologie zoals elektrische voertuigen, of groene waterstof trouwens voor zwaarder transport, is van vitaal belang voor het behoud van een gezonde wereld voor toekomstige generaties", zei de 72-jarige Charles. "Dat is iets waar ik me maar al te goed van bewust ben, aangezien ik onlangs voor de vijfde keer opa ben geworden. Zulk blij nieuws herinnert ons echt aan de noodzaak van voortdurende innovatie op dit gebied."

Lili werd vrijdag geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in het Amerikaanse Californië. Haar volledige naam luidt Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, een eerbetoon aan koningin Elizabeth en prinses Diana.

Charles refereerde in zijn toespraak ook naar zijn overleden vader. Prins Philip, die in april op 99-jarige leeftijd stierf, reed al in 1981 met een elektrisch voertuig, zo zei de prins van Wales trots. Ook benoemde Charles zijn eigen Aston Martin, die rijdt op bio-ethanol gedestilleerd van het overschot van Britse wijnen. "Zelfs ingenieurs van Aston Martin moeten toegeven dat hij nu beter rijdt dan op benzine", aldus de prins.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
BRITAIN - ROYALS - VISIT

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--