Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Constantijn in zelf-isolatie na contact met besmet persoon

18 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins Constantijn zit in zelf-isolatie omdat hij een week geleden "nauw contact" heeft gehad met iemand die besmet is met het coronavirus. Dat laat de prins, die afgelopen dinsdag nog in de Grote Kerk aanwezig was bij Prinsjesdag, vrijdag weten op Twitter.

Constantijn lijkt zelf geen klachten te hebben en is niet getest. "Voel me een paria die bang is iets door te geven wat ik waarschijnlijk helemaal niet heb. Ook apart om dagen onbewust rond te lopen. Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden heb, handen gewassen.. Denk het wel."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat de besmette persoon de testuitslag donderdag heeft ontvangen. "Met het aanhouden van zelfisolatie volgt prins Constantijn de hiervoor geldende richtlijnen. Tijdens Prinsjesdag zijn alle protocollen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, gevolgd", aldus de RVD.

Volgens een woordvoerder van de Eerste Kamer heeft het geen gevolgen voor anderen die tijdens de troonrede in de Grote Kerk aanwezig waren. "Daar was alles op 1,5 meter ingericht." Ook heeft het OMT alle maatregelen omtrent corona in de kerk goedgekeurd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--