Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Warme beelden: Deens koningspaar neemt afscheid van Noorse royals

16 mei 2024 · Leestijd 2 min

In Noorwegen is gisterenavond het slotakkoord geweest van het staatsbezoek van koning Frederik en koningin Mary aan het land. Op de laatste avond nodigde het Deense koningspaar de Noorse royals uit op het koninklijke schip Dannebrog. Bekijk de beelden van deze ontmoeting hieronder.

Woensdagavond nodigden koning Frederik en koningin Mary van Denemarken de Noorse koninklijke familie uit op hun koninklijke schip. Van het Noorse hof waren koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit aanwezig. Het Deense koninklijk paar stond de Noorse familieleden op te wachten op het dek voor een warme omhelzing.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Officiële foto op het schip

Voordat de andere gasten aan boord kwamen, poseerden de royals nog met elkaar op het koninklijke schip. Aan het einde van de avond namen de royals afscheid van elkaar.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mode

Waar koningin Mary, koningin Sonja en kroonprinses Mette-Marit tijdens het staatsbanket in galakleding en tiara's ten tonele verschenen, hadden alle de drie dames gisterenavond een luchtigere japon aan. Kroonprinses Mette-Marit droeg een nieuwe jurk met bloemetjesprint. Haar haren had de kroonprinses naar één kant opgestoken. Koningin Sonja koos voor een felgroene jurk met een minstens zo zwierige pasvorm. Koningin Mary van Denemarken had haar oog ook op een bloemetjesjurk laten vallen, alleen was de jurk van Mary uitgevoerd in zachte tinten.

Laatste avond van het staatsbezoek

Woensdag was de afsluitende avond van het staatsbezoek van Denemarken aan Noorwegen. Koning Frederik en koningin Mary begonnen vorige week hun kennismakingstour als koning en koningin en deden eerst hun buurlanden aan voor een staatsbezoek. Na een staatsbezoek aan Zweden vorige week, was deze week dus Noorwegen aan de beurt. Nieuwsgierig wat het Deense koninklijke paar de afgelopen dagen allemaal heeft gedaan? Hier lees je het hele verslag terug.

Foto's: ANP / Instagram @detdanskekongehus

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--