Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Corgi's koningin Elizabeth krijgen nieuw baasje

12 september 2022 · Leestijd 2 min

Prins Andrew, de hertog van York, en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson nemen de honden Muick en Sandy van koningin Elizabeth in huis. De corgi's waren eerder door Andrew aan zijn moeder cadeau gedaan, met de afspraak dat hij voor de hondjes zou gaan zorgen wanneer Elizabeth dat niet meer zou kunnen.

Om zijn moeder een beetje op te vrolijken vanwege de slechte gezondheid van haar man prins Philip had Andrew de puppy's Muick en Fergus aan Elizabeth cadeau gedaan. Elizabeth wilde echter geen nieuwe honden meer, omdat ze de dieren na haar dood niet wilde achterlaten. Andrew en Beatrice beloofden haar toen dat ze voor de corgi’s zouden zorgen wanneer haar iets zou overkomen.

Nadat Philip in april 2021 overleed, moest Elizabeth een maand later afscheid nemen van Fergus. De hond had hartklachten. Sandy werd zijn vervanger. De koningin was zeer gehecht aan de beestjes. Ook Sarah Ferguson had een goede band met de honden van Elizabeth, die ze vaak samen met haar uitliet. 

In totaal laat de koningin vier honden achter. Ook Candy en Lissy zijn hun baasje verloren. Hun nieuwe thuis is nog onbekend. Een woordvoerder van de hertog van York heeft laten weten dat hij alleen Muick en Sandy in huis zal nemen. 

De queen is altijd al dol geweest op honden, haar eerste hond was Susan die ze ontving voor haar 18e verjaardag in 1944. 

ANP-454374847
Koningin Elizabeth heeft bijna haar hele leven Corgi's gehad...
ANP-454374851
...en deze gingen dan ook overal mee naartoe.

Bij Buckingham Palace, waar het Britse volk bij elkaar komt om stil te staan bij het overlijden van hun koningin, komen veel baasjes bij elkaar met hun corgi's. Vele Britten raakte geïnspireerd door hun koningin met keuzes maken over wat voor ras hond ze kozen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--