Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Corinna geeft getuigenis over Juan Carlos en doodsbedreigingen

16 januari 2021 · Leestijd 2 min

Een oud-vriend en geliefde van de Spaanse koning-emeritus Juan Carlos heeft vrijdag een getuigenis gegeven aan de rechtbank in Madrid. De Deense prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein heeft gezegd dat de Spaanse generaal Felix Sanz Roldan haar met de dood heeft bedreigd toen hij probeerde financiële documenten te bemachtigen.

Corinna vertelde dat ze een romantische relatie had met Juan Carlos, die in 2014 is afgetreden. Ook gaf ze toe financiële informatie en documenten van hem te hebben ontvangen. Welke documenten dat precies waren, maakte ze niet bekend.

Sanz Roldan zou Corinna in mei 2012 bedreigd hebben in opdracht van Juan Carlos zelf, die toen nog koning van Spanje was. Corinna bevestigde dit in haar getuigenis. Ze vertelde dat Sanz Roldan haar meerdere malen contacteerde over de "gevoelige financiële documenten", die zij van Juan Carlos gekregen zou hebben. Hij zou haar en haar kinderen hebben bedreigd met de dood. Zijn woorden maakte haar "doodsbang", vertelde ze aan de rechtbank.

De getuigenis van Corinna is onderdeel van de zaak van een beruchte politiechef Jose Manuel Villarejo, die van laster wordt beschuldigd wegens vermeende valse beschuldigingen aan het adres van Sanz Roldan. Die zou zich volgens Villarejo schuldig maken aan grootschalige corruptie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--