Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag 11: Oranjes maken laatste stop op Saba

9 februari 2023 · Leestijd 2 min

De laatste dag van de kennismakingsreis van prinses Amalia met het Caribisch deel van Nederland speelt zich af op Saba. Het koningspaar en de prinses vertrekken donderdagochtend vanaf Sint Maarten naar Saba, het kleinste eiland van de zes eilanden die bij Nederland horen.

Het bezoek aan Saba, een bijzondere gemeente met zo'n 2000 inwoners, staat onder meer in het teken van duurzame energie. Zo bezoeken de Oranjes elektriciteitsbedrijf Saba Electric Company, maar maken ze ook een wandeling door het dorp Windwardside, bezoeken ze een Johan Cruijff Court en krijgen ze te horen over het herstel van de zee-egel.

ANP-462430624
ANP-462431130
ANP-462433877

Saba is de zesde en laatste bestemming die het koningspaar en de prinses aandoen in het kader van de kennismaking van de 19-jarige Amalia. De afgelopen twee weken bezochten zij Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. Donderdagavond volgt nog een persgesprek, waarbij aanwezige media uitgebreider hun vragen aan de Oranjes kunnen stellen. Daarna keert het koninklijk gezelschap weer huiswaarts.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--