Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag na 18e verjaardag wordt bijzonder voor Amalia

8 november 2021 · Leestijd 2 min

Een dag na haar achttiende verjaardag is het zover voor prinses Amalia. Op woensdagmiddag 8 december wordt de Prinses van Oranje binnengeleid in de Raad van State door haar vader, koning Willem-Alexander. Daarmee krijgt de prinses zitting in de Raad.

Ook koningin Máxima is aanwezig in Paleis Kneuterdijk in Den Haag, waar de plechtigheid plaatsvindt. Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en de vicepresident van de Raad, Thom de Graaf, houden tijdens de buitengewone vergadering een korte toespraak. 

Normaliter is de bijeenkomst in de Volle Raadzaal van de Raad van State aan het Binnenhof, maar vanwege de renovatie van het Binnenhof kan dit nu niet. Ter ere van de gelegenheid plant Amalia na afloop een koningslinde in de Franse tuin van Paleis Kneuterdijk.

Buitengewone vergadering

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering en het parlement over wetgeving en bestuur. Met haar plekje in de Afdeling advisering kan Amalia kennis opdoen over wetgeving en het staatsrecht en zich zo voorbereiden op haar toekomstige taak als staatshoofd.

Ook koningin Máxima neemt deel aan de vergaderingen van de Afdeling advisering. Sinds een buitengewone vergadering op 20 oktober 2004 heeft zij zitting in de Raad van de State.

Lees verder onder de foto's.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--