Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniel bedankt Zweedse arbeidstherapeuten op conferentie

16 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prins Daniel heeft met een digitale boodschap Arbetsterapiforum 2021 geopend. De tweedaagse conferentie voor arbeidstherapeuten in Zweden wordt dit jaar vanwege de coronabeperkingen online gehouden.

In zijn speech verwees Daniel naar gravin Estelle Bernadotte die in de jaren ’40 van de vorige eeuw veel betekend heeft voor de ontwikkeling van arbeidstherapie in Zweden. "Bedenk je eens wat ze ervan zou vinden dat er nu 12.000 arbeidstherapeuten werkzaam zijn in alle geledingen van de maatschappij in Zweden. En dat er grote conferenties zouden worden gehouden over onderzoek en ontwikkeling op het gebied van arbeidstherapie. Ik denk ze daar heel trots op zou zijn", zei de prins.

Ook refereerde de prins aan het feit dat kroonprinses Victoria en hij hun oudste dochter vernoemd hebben naar de gravin. Haar man Folke Bernadotte af Wisborg was immers kleinzoon van koning Oscar II van Zweden. Daniel zei dat hij ook daarom blij was de conferentie van arbeidstherapeuten te mogen openen.

Cruciale bijdrage

"Jullie leveren een cruciale bijdrage aan het leven van heel veel mensen", zei de prins aan het slot van zijn welkomstspeech. "Dankzij jullie vaardigheden, kennis en creativiteit zorgen jullie dat meer kinderen naar school gaan, meer volwassenen een zelfstandig leven kunnen leiden en meer mensen met gezondheidsproblemen toch goed kunnen functioneren in hun dagelijks leven."

De speech van prins Daniel was vorige week opgenomen. Afgelopen donderdag werd bekend dat zowel Daniel als kroonprinses Victoria positief hadden getest op corona.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--