Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De baard van de koning is een blijvertje

17 september 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft zijn veelbesproken baard laten staan op Prinsjesdag. Daarmee lijkt de baard, waarmee de koning al twee weken in het openbaar is verschenen, een blijvertje.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanaf Paleis Noordeinde in de Glazen Koets vertrokken naar het Binnenhof. Na een korte rijtoer door het centrum van Den Haag komt het koningspaar aan bij de Ridderzaal. Daar leest Willem-Alexander de troonrede voor. Dit jaar doet hij dat voor de zevende keer.

Voor het paleis staan honderden belangstellenden om een glimp van het koninklijk paar op te vangen. Voordat Willem-Alexander en Máxima naar buiten kwamen, zagen de toeschouwers onder meer prins Constantijn en prinses Laurentien volgens de traditie het vaandel groeten en in een koets met vier paarden stappen.

De stoet gaat via het Noordeinde, Kneuterdijk, Lange Voorhout en de Korte Vijverberg naar het Binnenhof. Het is de vierde keer op rij dat de Glazen Koets op Prinsjesdag is te zien. De Gouden Koets is enkele jaren uit de roulatie voor groot onderhoud.

De Glazen Koets, voltooid in 1826, is in 2015 nog gerestaureerd. Het rijtuig geldt protocollair als gelijkwaardig aan de Gouden Koets en is bespannen met acht paarden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--