Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Bidens op bezoek bij koningin Elizabeth in Windsor

14 juni 2021 · Leestijd 3 min

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill zijn zondag langs geweest bij koningin Elizabeth op Windsor Castle. Het presidentiële echtpaar is in het Verenigd Koninkrijk aanwezig voor de G7 die daar plaatsvindt.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft genoten van zijn bezoek aan koningin Elizabeth. De president vertelde zondag na afloop aan verslaggevers op Heathrow Airport in Londen dat de Queen (95) hem deed denken aan zijn moeder. "Ze was erg hoffelijk", zei Biden (78) achteraf. "Ze deed me denken aan mijn moeder."

Koningin Elizabeth verwelkomde de Bidens op een podium waarna een erewacht werd gevormd door het eerste bataljon van de Grenadier Guards. Biden heeft daarna de erewacht geïnspecteerd samen met majoor James Taylor en majoor-generaal Christopher Ghika. Deze korte militaire ceremonie vond plaats op de binnenplaats van het paleis, de zogeheten Quadrangle. De koningin bleef op het podium met de first lady. Na afloop werden de Bidens binnen in Windsor Castle ontvangen voor thee.

Het bezoek van de Amerikaanse president werd vorige week al aangekondigd. Joe Biden is in Europa voor onder meer de G7-top in Carbis Bay in Cornwall en maakt van de gelegenheid gebruik om direct de koningin te bezoeken. Het is het eerste buitenlandse bezoek dat Elizabeth krijgt sinds het overlijden van haar man prins Philip in april. De 95-jarige vorstin ontving sinds het begin van de coronacrisis sowieso weinig gasten.

Lach

Elizabeth heeft de Bidens dit weekend al eerder gezien bij de eerdere bijeenkomsten rond de G7-top. Daar liet de Britse vorstin merken dat ze nog niets van haar humor heeft verloren. Zo zorgde ze voor een lach bij het officiële fotomoment op vrijdag. "Moeten we kijken alsof we het naar onze zin hebben?", merkte ze op toen ze poseerde. Onder anderen Joe Biden, Angela Merkel en Emmanuel Macron konden er hartelijk om lachen.

Ook de andere Britse koninklijke familieleden hebben de Bidens ontmoet. Zo heeft Catherine, de vrouw van prins William, vrijdag met de Amerikaanse First Lady Jill Biden een bezoek gebracht aan een school in Cornwall. Biden werkte lang als docent Engels en geldt in de VS als een gepassioneerd pleitbezorger van de onderwijssector. Het was de eerste maal dat Catherine en Jill Biden elkaar ontmoetten. Na de sessie in het schooltje vertrok Jill Biden naar het strand, waar zij een wandeling maakte met haar man en de Britse premier Boris Johnson.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--