Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De colliers van Máxima

14 november 2015 · Leestijd 3 min

De afgelopen week hebben wij u gevraagd te stemmen op een sieraad voor koningin Máxima van de Sieraad Art Fair. De Blauw Bloed-kijker heeft gestemd en kiest voor een collier van Marleen Rameckers! Kijkend naar dit opvallende ontwerp zetten wij een aantal moderne colliers van de koningin voor u op een rijtje.

Het winnende sieraad van Marleen Rameckers is geheel gemaakt van natuurlijke materialen.

1-Marleen-Rameckers-Atelier.jpg

Bekijk hier een overzichtje van de artistieke kettingen van koningin Máxima. Prikkelbaar Woensdag bracht koningin Máxima een bezoek aan de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hier verscheen zij met een opvallende ketting die lijkt op het winnende sieraad. Het collier is van de Belgische ontwerper Edouard Vermeulen van modehuis Natan, van wie de koningin vaker sieraden en kleding draagt. Ook koningin Mathilde is dol op Natan. Het puntige collier heeft de koningin in 2014 al eens eerder gedragen bij het ontvangst van het Spaanse koningspaar in Den Haag. Het is een echte eye-catcher!

Maxima-spijker-collier.jpg

Pindacollier

Tijdens de ‘Week van het Geld’ was de koningin in Amsterdam waar basisschoolleerlingen van groepen 7 en 8 les kregen over wijs omgaan met geld. Het collier dat de koningin hier droeg trok direct de aandacht en kreeg even de naam ‘pindacollier’.  Het bleek te gaan om een sieraad van de Nederlandse Pauline Wierz. Zij noemt het collier ‘Feeding the Birds’. De ketting bestaat uit keramieken pinda’s in goud, bruin en Delfts blauw. Het sieraad is voor zo’n 1500 euro te koop bij Kunsthandel Inez Stodel in Amsterdam.  Maar voor de creatieveling die zowel ‘wijs omgaan met geld’  als knutselen in de vingers heeft, is een vergelijkbare ketting wellicht ook zelf te maken.

Maxima-pinda-collier.jpg

Herfstbladeren

Het idee voor ‘feeding the birds’ kreeg Pauline Wierz tijdens het rijgen van pinda’s voor vogels in de koude wintermaanden. De ketting die Máxima droeg bij het symposium ‘van Traditie naar Ambitie’ past ook goed bij deze tijd van het jaar. Het collier, opnieuw van Natan, bestaat uit goudkleurige herfstbladeren. De koningin heeft de ketting al vaker gedragen maar dan met een groter aantal bladeren.

Maxima-collier-herstbladeren.jpg

Kreeft?

Een flitsend collier droeg de koningin deze zomer bij de opening van de tentoonstelling ‘Design Derby: Nederland-België’ in Rotterdam. Het was een collier van Natan met allerlei verschillende rode kralen en stenen. Door de opening aan de voorkant en de lange kralen aan de uiteinden doet het vele mensen denken aan een rood schaaldier. Wat vindt u?

Maxima-ketting-kreeft.jpg

Monies

Naast sieraden van Nederlandse en Belgische bodem draagt Máxima ook vaak sieraden uit Denemarken. Het Deense echtpaar Gerda en Nikolai Monies ontwerpen opvallende sieraden van natuurlijk materiaal als leer en hout. De sieraden kosten rond de 400 dollar en zijn onder andere te koop bij juwelier Bodes en Bode in Amsterdam en Den Haag. In januari dit jaar was Máxima bij het college ‘Taal doet meer’ in Utrecht en droeg zij een collier van Monies.

Maxima-Manies-ketting.jpg

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--