Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De huisdieren van de royals: Nala en Skipper hier!

17 mei 2020 · Leestijd 2 min

Vandaag is het hondendag en bijna iedereen heeft wel een hond, kat, konijn of vis. Zo ook onze royals. Koning Willem-Alexander heeft bijvoorbeeld honden. Wat voor honden zijn het en hoe heten ze? Lees met ons mee!

Onze dierenvrienden Willem-Alexander en Beatrix houden wel van een hondenpootje. Dat is ook vaak te zien bij bezoeken in het land waar toevallig een hond bij is. Wij zochten de leukste foto's van de viervoeters van onze koninklijke familie op.

Nala en Skipper

De drie honden van Willem-Alexander en Máxima zijn labradors. Sinds het voorjaar van 2018 hebben de koning en koningin er een hondje bij: labrador Luna. Deze komt uit het nestje dat zij dat jaar hebben gehad. Van de zeven geboren puppy's hebben ze er eentje gehouden.

De kippen van Willem-Alexander

Willem-Alexander heeft niet alleen honden gehad. Vroeger in zijn studententijd waren het kippen en een haan die hij verzorgde. De buren van Willem-Alexander vonden dat alleen wat minder. Zij klaagden regelmatig over het gekraai van de haan.

Beatrix en haar hondjes

Prinses Beatrix heeft veel honden gehad. Zo is bekend dat zij vroeger een dalmatiër had, die Cleo heette. Ook had ze een golden retriever genaamd Buster, een teckel Arthus en border terriërs Miss Pepper, Chip en Mac. Dat zijn best een hoop hondjes voor de oud-vorstin.

Haar lievelingshond was toch wel een golden retriever die Joris heette. De prinses schafte haar huisgenootje aan niet lang na haar verhuizing naar Kasteel Drakensteyn. Grappig weetje: vanwege 'Drakensteyn' koos Beatrix voor de naam Joris, een verwijzing naar de legende Sint Joris en de Draak.

Bij werkbezoeken in het land zien we Beatrix een enkele keer nog in het bijzijn van een hond. Zo waste ze een aantal jaar geleden een hondje tijdens NLdoet en bracht ze een keer een bezoek aan een asiel. En heel toevallig heeft haar zoon dat ook gedaan!

Beatrix_nldoet_wassen_hond.jpg
willem_alexander_hond_kngf_hondenasiel.jpg
afbeelding_4.jpg

We sluiten deze beestenboel af met deze prachtige foto.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--