Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De kerstdagen voor Märtha Louise: een jaar na verlies van Ari Behn

30 december 2020 · Leestijd 2 min

Voor de Noorse prinses Märtha Louise en haar dochters waren de kerstdagen niet alleen verdrietig, maar ook fijn. Märtha Louise schrijft dat ze niet alleen hebben gerouwd om het verlies van Ari Behn, haar ex-man en vader van haar drie dochters die vorig jaar op eerste kerstdag een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

De prinses en haar dochters wisten naast het verdriet ook "liefde, geluk, plezier en spelletjes" te verwelkomen, schrijft Märtha Louise. De prinses vergelijkt droevige gevoelens met uitademen en de blije gevoelens met inademen. "We weten allemaal dat we als we alleen uitademen doodgaan, maar als we alleen inademen gaan we ook dood."

Märtha Louise noemt rouwen mentaal en fysiek uitputtend en daarom is het goed soms met iets anders bezig te zijn. "Het is heel belangrijk om jezelf een pauze te gunnen van het verdriet, het rouwen, de tranen en de duisternis zonder dat je je daarvoor schaamt of er een slecht geweten van krijgt. Wees dus lief voor jezelf en omarm jezelf in het geheel."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--