Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk om te zien: de kledingstijl van prinses Amalia

7 december 2021 · Leestijd 4 min

Miluska van 't Lam is hoofdredacteur van Harper's Bazaar. Op de achttiende verjaardag van prinses Amalia vertelt zij je meer over de stijl van onze kroonprinses. "Ik vind dat Amalia een hele oorspronkelijke stijl heeft. In het begin zag ik haar een beetje zoeken naar haar stijl. Zoals ze waarschijnlijk ook heeft gezocht naar haar eigen persoonlijkheid."

"Wat ik heel erg mooi bij Amalia vind passen is de sculpture dressing, dat betekent dat je je vormen gaat benadrukken", vertelt Miluska. "Waar ik meteen aan moet denken is de mooie offshoulder gele jurk van Lisa Marie Fernandez. Deze jurk gaf haar echt heel veel pit. Wat me een jaar later op Koningsdag opviel is dat ze durft te experimenteren, want waar ze eerst heel erg gaat voor een kleur, ging ze nu echt voor colour blocking. Daar had ze een prachtige outfit aan van modehuis Natan uit België."

Je leest meer na de foto's.

Amalia op Koningsdag 2020 met de oorbellen van SeeMe.
Amalia op Koningsdag 2020 met de oorbellen van SeeMe.

"Amalia draagt in 2020 op Koningsdag bij die mooie gele jurk oorbellen van het merk SeeMe. Dat merk is van een Italiaanse mevrouw, Caterina Occhio. Zij woont inmiddels al jarenlang in Amsterdam. In Tunesië laat zij vrouwen die last hebben gehad van huiselijk geweld in het atelier juwelen maken. Op die manier geeft ze die vrouwen opnieuw zelfstandigheid terug door hun een inkomen te geven. Amalia laat daarmee heel erg zien dat ze een goed doel steunt en heel erg bewust is van de keuzes die ze maakt. Daarbij laat ze zien dat je ook de maatschappij kan helpen met de dingen die je draagt", laat Miluska weten.

Lees verder onder de foto.

Amalia met haar vader bij Jumping Amsterdam.
Amalia met haar vader bij Jumping Amsterdam.

Amalia grijpt graag naar de kleding en juwelenkeuzes van haar moeder koningin Máxima. We zien haar dan ook op verschillende momenten met een tas of schoenen van de koningin. "Haar moeder is zeker haar grote voorbeeld, maar ik zie ook dat ze daar haar eigen vertaalslag aan geeft. De eerste keer dat ik de juwelen bij Amalia heel duidelijk zag was toen ze met haar vader naar Jumping Amsterdam ging. Daar draagt zij een hele toegankelijke broek van het huis ZARA, maar daarbij een heel mooi antiek collier. Dat is zo'n opvallende keuze. Het is inspiratief om te zien dat je toegankelijke kleding ook met dure stukken kunt combineren en dat je ook gewoon uit het verleden kleding of juwelen kan dragen", aldus Miluska.

Lees verder onder de foto.

Amalia op Koningsdag 2019.
Amalia op Koningsdag 2019.

Koning Willem-Alexander vertelt in een interview op Koningsdag 2019 dat hij Amalia nog ziet als een vrouw in wording. Dat zie je ook heel erg in haar kledingkeuzes terug. Ze laat zich niet wegzetten als een showmodel, dat zegt ze ook letterlijk.

Je leest meer na de foto.

De buitenlandse pers is gek op Amalia vertelt Miluska. "De buitenlandse pers zien haar zeker als een stijlicoon. Volgens mij zijn wij allemaal nieuwsgierig hoe zij zich gaat ontwikkelen, maar het belooft wel veel goeds. Ze zoekt echt op een hele oorspronkelijke manier de aansluiting met haar publiek en bij het momentum en de boodschappen die ze heeft. Ik zie wel dat ze wat minder extravert is dan haar moeder, maar ze is nog een stuk jonger en moet zich dus nog ontwikkelen."

"Wat ik haar echt gun is dat ze de jongere generatie ontwerpers gaat dragen. Zoals haar moeder de door de wol geverfde ontwerpers is gaan dragen, zoals Jan Taminiau, Natan en Claes Iversen, zou ik het echt te gek vinden als zij gaat kiezen voor de Nederlandse jonge ontwerpers. Bijvoorbeeld Elzinga en voor schoenen heb je Wandler. Zoals haar moeder dat heel mooi deed met de gevestigde orde kan zij dat doen met de jonge generatie", sluit Miluska af. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--