Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mode van koningin Mathilde tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika

27 maart 2023 · Leestijd 3 min

Het Belgisch koningspaar heeft afgelopen week een vierdaags staatsbezoek gebracht aan Zuid-Afrika. Tijdens het staatsbezoek schitterde koningin Mathilde in verschillende opvallende outfits. Zo trok de koningin veel bekijks met de bijzondere hoed die zij droeg tijdens het bezoek aan Pretoria. Dit zijn de details van de mode van koningin Mathilde tijdens het Zuid-Afrikaanse staatsbezoek!

Prachtig roze in Pretoria

De eerste dag van het Belgisch staatsbezoek aan Zuid-Afrika vond plaats in Pretoria. Tijdens de welkomstceremonie en het bezoek aan het Freedom Park droeg koningin een felroze japon van het modehuis Natan. De opvallende, asymmetrische hoed die zij droeg, is speciaal voor dit staatsbezoek ontworpen door het Brusselse merk Maison Fabienne Delvigne. De 'Johanna' hoed is gemaakt van natuurlijke vezels.

Mathilde staatsbezoek mode

De eerste dag van het staatsbezoek werd afgesloten met een staatsdiner. Koningin Mathilde droeg voor de gelegenheid een lange galajurk met paars-blauwe pailetten. Het patroon van de pailetten op de tule geeft de jurk een interessant ontwerp. De jurk is een ontwerp van het modehuis Natan. Koningin Mathilde droeg tijdens het diner géén tiara. Dit kwam door de dress code 'Cocktail dress', waarbij het dragen van een tiara niet verwacht werd. 

Mathilde staatsdiner zuid-afrika

Opvallende prints in Johannesburg

De tweede dag van het staatsbezoek vond plaats in Johannesburg. De Belgische koningin droeg hier een jurk met lange mouwen tijdens de bezoeken aan een kinderdagverblijf, skatepark en een fabriek. De jurk heeft een opvallend blauw-beige patroon en is een ontwerp van Odile Jacobs.

Mathilde en Philip in Zuid-Afrika 2

Als contraprestatie gaf het Belgisch koningspaar een jazz concert cadeau. Een kwartet van Belgisch-Zuid-Afrikaanse muzikanten trad op om de Zuid-Afrikanen te bedanken voor hun gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. Koningin Mathilde droeg een kleurrijke jurk met een opvallend bloemenpatroon van de Belgische ontwerper Dries van Noten. 

Lees verder onder de foto.

Mathilde en Philip in zuid-Afrika 4

Kleur in Kaapstad

De derde dag van het staatsbezoek speelde zich af in Kaapstad. Overdag brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan een bedrijf dat het eerste Afrikaanse vaccin tegen Covid-19 ontwikkelde, in samenwerking met twee Belgische bedrijven. Later in de middag bezocht het koningspaar de University of the Western Cape om meer te weten te komen over de samenwerking met twee Belgische universiteiten. Koningin Mathilde droeg tijdens deze bezoeken een beige couture jurk met een geborduurd detail. De jurk is een ontwerp van Natan. 

Mathilde en Philip in zuid-afrika 3

's Avonds bezocht het Belgisch koningspaar de tentoonstelling "When We See Us: A Century of Black Figuration in Painting" in het Zeitz Museum. De schitterende witte jurk is een ontwerp van de Belgische modeontwerper Bernard Depoorter.

Mathilde en Philip in Zuid-Afrika 6

De vierde en laatste dag van het staatsbezoek stond in het teken van cultuur en natuur. Het koningspaar bracht een bezoek aan Philippi Village, een voormalige cementfabriek die omgebouwd is tot een ondernemerscentrum in de township Philippi. Koningin Mathilde verscheen hier in een jurk met een zalmroze en beige zebraprint. De jurk komt van het modehuis Marie Méro.

Mathilde en Philip in Zuid-Afrika 1

Het staatsbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de botanische tuin van Kirstenbosch. Filip en Mathilde poseerden voor een zonnige foto. Mathilde droeg hier een kleurrijke jurk en riem van Caroline Biss.

Mathilde en Philip in Zuid-Afrika 5
Koning Filip en koningin Mathilde tijdens hun bezoek aan Kirstenbosch.

Foto's: ANP / @belgianroyalpalace

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--