Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De royals en de Matthäus-Passion

28 februari 2020 · Leestijd 2 min

Op 21 maart vindt 'Matthäus aan de Maas' plaats in Rotterdam Ahoy. Tijdens dit muzikale evenement wordt de Matthäus-passion van componist Johann Sebastian Bach in een verkorte versie van 90 minuten uitgevoerd. Ook de royals hebben een band met dit bijzondere muziekstuk...

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens de inhuldigingsceremonie van koning Willem-Alexander op 30 april 2013 zong het Nieuw Amsterdams Kinderkoor 'Later als ik groot ben'. Dit nummer werd geschreven door Herman van Veen, die het baseerde op de aria 'Mache Dich Mein Herze Rein' uit de Matthäus-Passion. 

Kijk en luister het lied hieronder: 

Heb jij al kaartjes voor 'Matthäus aan de Maas'?

Word jij ook altijd geraakt door dit muzikale meesterwerk van Bach over het Paasverhaal? Kijk dan eens naar het EO-evenement 'Matthäus aan de Maas'. Acteur Loek Peters (bekend van Flikken Maastricht en Penoza) zal als verteller de muzikale delen aan elkaar verbinden. Verder zal de muzikale begeleiding in handen zijn van dirigent Patrick van der Linden met zijn Ars Musica Orkest. De muzikale cast bestaat uit Maria Fiselier, Maarten Koningsberger, Johannette Zomer, Fabio Trümpy en Raoul Steffani. En last but not least: een koort van maar liefst 800 zangers met mensen uit heel Nederland zingt ook mee!

Bestel je kaartjes

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--