Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De toekomstige koningin van Jordanië! Wie is Rajwa Al Saif?

31 mei 2023 · Leestijd 3 min

In augustus 2022 maakt het Jordaanse hof bekend dat kroonprins Hoessein met zijn geliefde Rajwa Al Saif is verloofd. Morgen stapt het stel in het huwelijksbootje en wordt Rajwa de kroonprinses. Wie is de toekomstige koningin van Jordanië eigenlijk?

Op 28 april 1994 wordt Rajwa geboren in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Ze is het jongste kind en in het gezin zijn er drie kinderen boven haar: Faisal, Nayef en Dana. Haar vader Khalid Al Saif is een zakenman en moeder Azza Al Sudairi is verre familie van koning Salman van Saoedi-Arabië. 

Rajwa
Rajwa en haar moeder.

Rajwa gaat studeren in Amerika aan de Syracuse University. In 2017 behaalt ze haar BA. De toekomstige prinses stopt daar niet met studeren. In Los Angeles gaat ze naar de Fashion Institute of Design and Merchandising, waar ze in 2019 haar diploma haalt. Hierna is ze naar verluidt gaan werken bij een architectenbureau in Los Angeles, waarna ze terugkeert naar haar geboorteplaats om daar aan de slag te gaan. 

Wat betreft hobby's, rijdt Rajwa paard. Op haar verjaardag deelt Hoessein een foto van zijn verloofde naast een paard en een paar weken voor de bruiloft worden meer foto's van Rajwa al paardrijdend gedeeld. 

Lees verder onder de foto's. 

Rajwa
Rajwa

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Verloving

Afgelopen zomer komt het goede nieuws naar buiten dat Rajwa is verloofd met de kroonprins van Jordanië. In het huis van haar ouders maakt het verliefde stel hun verloving bekend. Koningin Rania noemt Rajwa haar derde dochter. "Ik dacht niet dat het mogelijk was om zoveel vreugde in mijn hart te houden! Felicitaties aan mijn oudste, prins Hoessein, en zijn mooie toekomstige bruid".  

Lees verder onder de foto's. 

Rajwa en Hoessein
Rajwa verloving
Rajwa

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Rajwa
Kroonprins Hussein met zijn vrouw prinses Rajwa.

In oktober legt Rajwa samen met Hoessein haar eerste werkbezoek af. Een paar maanden later zijn ze weer samen op pad en bezoeken ze een initiatief dat blinden en slechtzienden helpt te tekenen door kleuren te herkennen via geur. Ook bij de bruiloft van toekomstige schoonzus prinses Iman zit Rajwa aan de zijde van prins Hoessein. 

Lees verder onder de foto's.

Rajwa
Rajwa en Hoessein samen op werkbezoek in oktober.
Rajwa
Rajwa
Rajwa en Hoessein bij het initiatief 'Fragrance of Colors'.
Rajwa
Bij de bruiloft van prinses Iman.

Een week voor de bruiloft viert ze samen met haar moeder en de vrouwen van haar toekomstige schoonfamilie haar hennafeest. Tijdens het feest draagt Rajwa een prachtige wit met gouden jurk van Honayda Serafi. 

Rajwa
Rajwa met haar moeder en haar aanstaande schoonmoeder en schoonzussen.
Koningin Rania organiseert vrijgezellenfeestje voor aanstaande schoondochter

Lees ook over:

Koningin Rania organiseert vrijgezellenfeestje voor aanstaande schoondochter

Foto's: ANP / @alhusseinjo / RHC

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--