Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense koningin Margrethe niet de deur uit met kerst

17 december 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe moet haar plannen voor de kerstvakantie aanpassen vanwege de nieuwe strenge coronamaatregelen in Denemarken. Ze gaat niet naar Schackenborg Slot in het zuiden van Jutland, maar blijft in Marselisborg bij Aarhus. Dat heeft het Deense hof donderdag bekendgemaakt.

De koningin hoeft de feestdagen echter niet alleen door te brengen. Haar in Frankrijk wonende zoon prins Joachim komt met zijn vrouw prinses Marie en zijn vier kinderen met de kerst naar Aarhus. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat zij Margrethe op Schackenborg zouden ontvangen, de voormalige gezinswoning in Møgeltønder.

Het kroonprinselijk gezin brengt de kerst door in het eigen paleis in Kopenhagen, zo bevestigde het hof. De voor 4 januari geplande kleinschalige nieuwjaarsontvangst in Christiansborg Slot in Kopenhagen, die het gebruikelijke grote festijn op Nieuwjaarsdag moet vervangen, is afgelast. Het uitwisselen van nieuwjaarswensen gebeurt nu schriftelijk. Wel houdt Margrethe de traditie van haar nieuwjaarstoespraak in stand, die ze live uitspreekt op 31 december.

De Deense premier Mette Frederiksen kondigde woensdag aan dat Denemarken met de kerst in een volledige lockdown gaat om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle winkelcentra zijn inmiddels gesloten en de rest van de winkels, met uitzondering van levensmiddelenwinkels en apotheken, moet tussen 25 december en 3 januari de deuren dichthouden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--