Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense premier vanwege corona niet naar koningin

19 november 2020 · Leestijd 2 min

De Deense premier Mette Frederiksen heeft donderdagmorgen een audiëntie bij koningin Margrethe op het laatste moment afgezegd. Dit omdat iemand in de familie van Frederiksen positief heeft getest op het coronavirus.

De premier heeft volgens een persmededeling van haar kantoor weliswaar geen 'nauw contact' gehad met de persoon in kwestie, maar zal eerst zelf een test ondergaan alvorens haar werkzaamheden te hervatten. Uit voorzorg blijft ze in elk geval weg bij de 80-jarige vorstin.

Reden voor de geplande ontvangst in Amalienborg was een ministerswissel in de regering van Frederiksen. Margrethe zou daarna de vertrekkende minister Mogens Jensen ontvangen, maar ook die ontmoeting is uitgesteld zo liet het paleis weten.

Jensen wordt opgevolgd door Rasmus Prehn, die Ontwikkelingssamenwerking inruilt voor de portefeuille van Voedsel, Landbouw en Visserij. Hij wordt zelf vervangen door Flemming Møller Mortensen, die is benoemd tot minister voor Ontwikkelingssamenwerking en minister voor Noordse samenwerking. Koningin Margrethe ontving de aantredende ministers wel op Amalienborg.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--