Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense prins Frederik vindt inspiratie bij de Vikingen

14 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik heeft woensdag zijn handelsreis naar IJsland voortgezet. Frederik begon de dag door de openingstoespraak te geven bij de lancering van een programma om groene ondernemingen te promoten.

In zijn toespraak verwees de oudste zoon van koningin Margrethe naar hun gezamenlijke voorouders. "Als Vikingen hebben we nieuwe technologieën uitgevonden voor zeilen, zoals de wereld nooit eerder had gezien. En hoewel de Vikingen niets wisten van moderne concepten als duurzaamheid en klimaatverandering, kunnen we ons nog steeds laten inspireren door onze innovatieve voorouders", aldus Frederik.

Later op de dag bezocht de kroonprins de energiecentrale van Orkuveita Reykjavikur. Ook nam Frederik samen met de IJslandse president Guðni Jóhannesson deel aan een rondvaart met een inspectieschip in de haven Reykjavik.

De kroonprins was de afgelopen dagen op handelsmissie in IJsland. Het doel van het bezoek was om de samenwerking tussen Denemarken en IJsland op het gebied van groene en duurzame oplossingen te versterken.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--